Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bornova’nın Çamkule Mahallesi’nde bulunan, Dr. Behçet Uz’un adını taşıyan ve yıllardır atıl kalan rekreasyon alanını yeniledi. İBB Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nca yapılan, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nca çevre tadilatları tamamlanan 180 bin metrekarelik rekreasyon alanı, İzmirlilerin kenti seyredebileceği terası, çocuk oyun alanı, sportif aktivite ve dinlenme alanları ile kentin yeni buluşma ve etkinlik merkezi olacak. Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nın yeniden hizmete açılış törenine İBB Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç, İBB bürokratları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Tepecik Filarmoni Orkestrası sahne aldığı açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Tunç Soyer, seçim vaatlerinden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Konak Belediye Başkanı Batur ve Bornova Belediye Başkanı İduğ ise yatırımın çok değerli olduğunu dile getirdi.

‘İKİNCİ KÜLTÜRPARK’I KURMUŞ OLDUK’

“Seçim kampanyamızda bu alanı, İzmir’in unutulmaz başkanı Dr. Behçet Uz’un adına yakışır biçimde, hemşerilerimizin talepleriyle yenileyeceğimizin sözünü vermiştik” diyerek konuşmasına başlayan İBB Başkanı Tunç Soyer, “Bugün uzun süredir atıl durumda olan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nı, yeni yüzüyle hizmete sunmanın ve verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum.  180 bin metrekarelik Rekreasyon Alanı; Buca, Konak ve Bornova ilçelerinin birleştiği yerde bulunuyor. Yenilenen bu alan; İzmir Körfezi’ne hâkim kent terasıyla, çocuk oyun alanları, spor aktiviteleri ve dinlenme alanları ile başta bu üç ilçemiz olmak üzere tüm İzmirlilerin nefes alacağı, şehrimizin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. Bu projeyle, şehrimize ikinci bir kültürpark kurmuş oluyoruz.         Rekreasyon Alanı’mızda engelli girişine uygun FIFA standartlarında futbol sahası ve 500 kişilik bir tribün, bulunuyor. Ayrıca parkımıza hemşerilerimizin yürüyüş ve koşu yapacağı 480 metre uzunluğunda tartan koşu yolu, 1800 metrelik bisiklet parkuru ve dört ayrı noktada fitness alanı dahil ettik” diye konuştu.

‘YEPYENİ BİR NEFES ALMA MEKANI’

25 milyon 321 bin liralık yatırımla gerçekleştirdiğimiz yenileme projesinde daha evvel parkın içerisinde bulunan 3 bin 150 ağacın koruma altına alındığını ve alana 497 yeni ağaç dikildiğini belirten Başkan Soyer, “İzmir’in Doğayla Uyumlu Yaşam Stratejisi kapsamında, rekreasyon alanımızda tümüyle Akdeniz’in ve İzmir bölgesinin doğasına uygun, fazla su istemeyen bitki türleri kullandık. Böylece iklim krizinin en can yakıcı sorunlarından biri olan kuraklıkla mücadele ediyoruz. Ekosistem bütünlüğünü yeniden güçlendirdiğimiz Yaşayan Parklar projemiz, kadim üretim havzalarını koruduğumuz, ortak yaşam odaklı ve doğadan öğrenmeyi benimseyen bütüncül bir bakışın ürünü. Behçet Uz Parkı’nı da bu anlayışla planladık ve uyguladık.Biliyorum ki Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı tüm yönleriyle; doğa ile uyumlu yaşam vizyonumuza ve yeşil altyapı hedefimize çok değerli katkılar sağlayacak. Şehrimizin ekonomik açıdan dezavantajlı mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımız için yepyeni bir nefes alma mekânı olacak. Behçet Uz Parkımız’ın İzmirlilere hayırlı olmasını temenni ediyor; sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” açıklamalarında bulundu.

‘MÜTHİŞ BİR ESER OLMUŞ’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise şunları söyledi: “Bu gördüğünüz alan 180 bin metrekare, kentin iki ilçesine köprü olacak bir rekreasyon alanı. Son halini 2 sene önce bürokratlarla dolaşmıştık. Büyükşehir Belediyemizin elinin değmesi noktasında taleplerimiz vardı. İBB Başkanımız Sayın Tunç Soyer, geçmişten bu yana yeşil sevdalısı bir belediye başkanı olarak konuya ihtimamla eğildi ve bugün müthiş bir eser ortaya çıktı. Kentlinin faydalanabileceği, kentlinin bir araya gelebileceği, mahallelerin çeşitli organizasyon gerçekleştirebileceği, her türlü fonksiyonun düşünüldüğü büyük bir emekle ortaya çıkan bir eser olmuş. Konak’ta yaşayan vatandaşlarımız adına İBB Başkanımız Soyer’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu tür çalışmalar kente nefes aldıracak çalışmalar…  İBB ve ilçe belediyeleri olarak 2 buçuk yıldır, kentlinin nefes alacağı, sosyal ve kültürel alanda bir araya geleceği çalışmalara önem veriyoruz. Liderimiz Sayın Tunç Soyer ile birlikte kente hizmet etmeye çalışıyoruz.”

‘TOPLUMCU BELEDİYECİLİĞİN ÖRNEĞİ’

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da “Tunç başkanımla bu alanı daha önce birlikte gezmiştik. 25 milyonluk bir yatırım söz konusu, komik bir rakam. Emeğe geçen herkese ve İBB Başkanımıza kocaman alkış rica ediyorum. Belediye başkan adaylığım sırasında Bornova’ya geldiğimde Tunç başkanımızın bir sözü vardı; hatırlatmak isterim. ‘Arka sokaklarda, yukarı mahallelerde gereken tüm yatırımları yapmak için geldik’ demişti. Bugün İzmir’in yukarı mahallerinde yapılan bu yatırım çok değerli. Madde bağımlılığı yaşının 14’e indiği bu dönemde bu tür spor alanlarının olduğu projeler sosyal devlet ve toplumcu belediyecilik anlayışını gösteriyor. İki buçuk yıldır Bornova’da Havuz İzmir açıldı, Gökdere’de hayvan barınağını yakında açıyoruz, çok güzel bir katı atık merkezi kazandırdık, Peterson Köşkü’nün yenilenmesi, Homeros Vadisi yapımı, bisiklet yolu gibi birçok çalışmayı hayata geçirdik. Forum Bornova’nın karşısındaki kongre merkezini kazandıracaktık ancak dünkü ekonomik gelişmelerden dolayı kongre merkezi ihalesini iptal etmek zorunda kaldık. İyi ki 2 buçuk yılda tüm bunları yapmışız, bundan sonra yapmak çok kolay değil ama biz güçlüyüz. İnanıyorum ki hep birlikte ayağa kalkacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi