Bornova Belediyesi Muharrem Ayı’nın 10. Günü olan aşure gününde anlamlı bir etkinliğe imza attı. EVKA-3’deki Mutfak Atölyesi’nde eğitim alan kursiyerlerin yaptığı aşureler Down Kafe’de dağıtıldı. Başkan Olgun Atila da hem burada hem de Yeşilova Ehl-i Beyit Cami Derneği’nin Aşure Matemi etkinliğinde vatandaşların yanında yer aldı. Atila, barış ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Bornova Belediyesi Muharrem Ayı’nın 10. Günü olan Aşure Günü’nde önemli bir etkinliğe imza attı. Uzman Pastacılar Derneği işbirliğiyle açılan Pastacılık, Aşcılık, Barista ve Servis Elemanı Profesyonel Meslek Edindirme Kursu’nda eğitim alan kursiyerlerin yaptığı aşureler, Büyükpark’taki Down Kafe’de dağıtıldı.

Vatandaşlara, aşurenin yanında yine EVKA-3’teki Mutfak Atölyesi’nde kursiyerlerin hünerli ellerinden çıkan kurabiyeler de ikram edildi. Aşure ve kurabiyelerini alan vatandaşlar Down sendromlu gençlerin servis ettiği çaylarını keyifle yudumladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da Down Kafe’deydi. Atila, kursiyerle birlikte vatandaşlara aşure dağıttı

Başkan Olgun Atila Yeşilova Ehl-i Beyit Cami Derneği’nin Aşure Matemi etkinliğini de katıldı. Kerbela Olayı’na değinerek barış ve kardeşlik vurgusu yapan Başkan Atila, “Kerbela’yı aslında günümüzde de yaşıyoruz. Dünyanın bir çok yerinde zulümler, savaşlar devam ediyor. Böylesi kutsal bir günde Güzellikleri paylaşarak çoğalttığımız kentimizdeki barış ve kardeşliğin ülkemize ve tüm Dünya’ya hakim olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi