Bornova Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Engelli bireyler ve aileleri, güne Kızlar Kahvesi ve Gençlik Merkezi’nde verilen kahvaltıyla başladı. Gençlik Merkezi’nde fenilketonüri ve çölyak hastaları için hazırlanan özel pasta kesildi.

Ardından Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Down Kafe’nin birinci yaşı kutlama programı yapıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açılışı yapılan kafede, yıldönümüne özel olarak hazırlanan pasta da hep birlikte kesildi. Kutlamada, anaokulu öğrencileri mini bir konser verirken, down sendromlu gençler onlara dans ederek eşlik etti.

ÖZEL ÇOCUKLARDAN KISA FİLM

Büyükpark'ın dört bir yanında gerçekleşen etkinliklerden biri de Bornova Beledeyisi Nikah Salonu’nda yapıldı. Down sendromlu gençlerin rol aldığı 'Güneşli Günlerde Aşkı Düşünmek' adlı kısa filmin gösterimi gerçekleşti.

Bornova Belediyesi, İzmir Down Sendromu Derneği, Kare Film, Yaşar Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle hazırlanan film büyük beğeni topladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gösterim sonunda film rol alan down sendromlu gençlere plaket verdi.

Olgun Atila, "Çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla, yaş almış değerli büyüklerimizle ve tabi ki özel kardeşlerimizle biraradayız. Sizlerle birlikte yürümek ve bu kenti yönetmek bizim için büyük mutluluk. Kentimizdeki bütün engelleri ancak birlikte kaldırabiliriz ama unutmayalım ki; önce kalbimizdeki engeli kaldırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi