Bornova Belediyesi’nnin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle 2014 yılında hayata geçirdiğie Dost Market, 3 şubesi ile 4 bin 309 aileye hizmet veriyor. Altındağ, Doğanlar ve Bornova Merkez’de bulunan şubelerde gıdadan temizlik malzemelerine, giyimden ayakkabı ve kırtasiye malzemelerine kadar ihtiyaç sahiplerinin her türlü gereksinimleri karşılanıyor.

Dost Market’te kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar için kış yardımları da başladı. Yaklaşık 20 bin kişinin yararlandığı marketten ihtiyaç sahipleri yakacak odun alımında da bulunabilecek.

Bornova Belediyesi’nce maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım amaçlı olarak açılan Dost Market’in başlattığı iyilik hareketi vatandaşlara da örnek oluyor. Buna son örnek ise marketin çalışanlarının kendi aralarında başlattığı “Ayaklar Üşümesin" kampanyası oldu. Market çalışanları insanların kalbine dokunacak projeleri için çektikleri videoyu sosyal medya aracılığı ile paylaşarak ayakkabı bağışı topluyor. “Ayaklar Üşümesin" sloganıyla kendi aralarında başlattıkları kampanya ile maddi durumu iyi olmayan ailelerin ayakkabı ihtiyaçlarına destek olmaya çalışıyor. Hayırsever vatandaşlardan gelen kullanılmamış ayakkabıları kabul eden çalışanlar, numaralarına göre ihtiyaçlılara ulaştırıyor.

Dost Market’ten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerini belediye meclisindeki her siyasi partiden üyenin bulunduğu bir komisyon belirliyor. Proje kapsamında, ihtiyaç sahibi her ailenin kartına her ay yüklenecek limit gelir ve ihtiyaç durumuna göre birebir görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda belirleniyor. Yaşlılar ve yatağa bağımlı hastalar ise Dost Market'e gelemeyecekleri için istek ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan paketler evlerine teslim ediliyor. Bornova Belediyesi’nin başlattığı Dost Market uygulaması Türkiye’deki pek çok belediyenin dikkatini de çekiyor. Eskişehir’in Odunpazarı İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu, Bornova’ya gelerek Dost Market projesini inceledikten sonra kendi ilçelerinde de Halk Market adıyla hayata geçirdi.

Dost Market’in yardımsever vatandaşlar sayesinde Bornova’nın bir markası haline geldiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Türkiye genelinde sosyal amaçlı açılan 50 gıda bankasının 3’ü Bornova’da bulunan Dost Market’ler. Ayrıca Bornova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından verilen İşletme Kayıt Belgesi’ni de aldık. Bu projemizde bize her zaman destek olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi