Bornova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulamalarından biri olarak hayata geçirilen örnek projesi Dost Market, zincir mağazalarla büyüyor. İlk mağazası Bornova Merkezde, 2. Mağazası Altındağ’da açılan marketin 3. Mağazası da Doğanlar’da hizmete girdi. İhtiyaç sahibi vatandaşların gıda ve temizlik malzemesi gibi temel gereksinimlerini istedikleri gibi seçip alabilmeleri için Bornova Belediyesi tarafından açılan Dost Market mağazalarında mutfak ihtiyaçlarında,  giyim ve temizlik malzemesine kadar her çeşit ürün bulunuyor. Ayrıca vatandaşlar kışlık odun ihtiyaçlarını da Dost Market’ten temin edebiliyor.

Doğanlar’da 135 metrekare alan içine 2 yüzün üzerinde ürün çeşiti ile açılan Dost Market, Doğanlar, Naldöken, Mevlana, Ümit, Kemalpaşa ve Gürpınar olmak üzere Bornova’nın 6 mahallesinden ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet verecek.

3 bin 485 aileye ulaşıldı

Türk Kızılayı Bornova Şubesi’nin de destek olduğu Dost Market sayesinde, bu güne kadar maddi güçlükler yaşayan 3 bin 485 aileye ulaşıldı. Proje kapsamında ihtiyaç sahiplerinin kartlarına gelirlerine ve ihtiyaç durumlarına göre belirlenen limit kapsamında yükleme yapıldığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İhtiyaç sahiplerini belediye meclisimizdeki her siyasi partiden üyenin bulunduğu bir komisyon belirliyor. Bugüne kadar 3 bin 485 aileye ulaştık” dedi. 

Editör: Haber Merkezi