Seferihisar mavi bayraklı plajlarına bir yenisini daha ekledi. Dört sene önce mavi bayrağını kaybeden Akarca Seferihisar Belediyesi’nin tüm sorumluluğu üzerine alıp verdiği mücadeleden sonra bugün yeniden mavi bayrağına kavuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılımıyla gerçekleşen törende aynı zamanda Akarca plajı engelsiz plaj unvanının da sahibi oldu. Doğanın ve denizin imkanlarından yararlanmanın herkesin hakkı olduğunu söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Akarca plajının artık engelli vatandaşların temel ihtiyaçlarına hizmet vereceğinin müjdesini verdi.5

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Akarca’nın mavi bayrağını yeniden alması için dört yıl boyunca her 15 günde bir İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinin denizden numune alarak incelemelerde bulunduğunu belirterek sıkı kontroller ve önlemlerle Akarca’nın mavi bayrak hakkını kazandığını söyledi. Yetişkin Türkiye’nin en çok mavi bayraklı plajına sahip ilçesinin Seferihisar olduğunu da açıklarken “Mavi bayraklı plajlarımızı korumak kolay değil.  Bu hepimizin sorumluluğunda. Hem Seferihisarlı hemşerilerim hem de misafirlerimizden denizimize, doğamıza sahip çıkmalarını bekliyorum” dedi. Son günlerde meydana gelen orman yangınlarına da dikkat çeken Yetişkin “Yangınları izledikçe içimiz yanıyor. Ama emin olun çöp ile dolan denizlerimizin de yanan ormanlardan farkı yok. Tüm ekosistem için mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

"TÜM SEFERİHİSAR ADINA TEŞEKKÜR EDERİM"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e doğal değerleri koruma odaklı vizyonu ve Seferihisar’a kazandırdıkları için teşekkür eden Yetişkin “ Sayın Soyer Akarca’da arıtma merkezinin yapımı için büyük mücadele vererek Akarca’yı atık merkezi olmaktan kurtarmıştır. Bu sayede Akarca, hem mavi bayraklı bir plaj haline gelmiş hem de dalış okullarına ev sahipliği yapmaya başlamıştır” dedi.

"66 MAVİ BAYRAKLI PLAJIMIZ OLDU"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise dört yıl önce kaybettiğimiz mavi bayrağı geri alıyor olmanın üzüntüleri giderdiğini belirterek “ Bir kentin belediye başkanının en önemli görevi kentinin doğasını korumaktır. Bu sahil binlerce yıldır buradaydı ve pırıl pırıldı. Bizim asli görevimiz bizden sonraki kuşaklara bu temiz denizi bırakmaktır. Bu coğrafya dünyanın en güzel toprakları ve denizine sahip. Ancak hakkettiği yerde değil bu olağanüstü zenginliği vatandaşlarımızın yaşayabilmesi için bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi