Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl 8'incisi düzenlenen aşure dağıtımına Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, Bergama İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Dinçer, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Bergama Şube Başkanı Musa Güneş, Bergama Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Aytaç Ural ve Çetmi Dedesi Ejder Keskin'in de bulunduğu etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yapılan konuşmalar ardından hep birlikte aşure duası okundu. Daha sonra yapılan dokuz kazan aşure etkinliğe katılan vatandaşlara dağıtıldı.

Etkinliğe eşi birlikte katılan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, "Muharrem ayının Kerbela'da zalimin zulmüne karşı boyun eğmediği için şehit edilen Hz. Hüseyin ve yoldaşlarının yüreklerimizde dinmeyen acısının adıdır. Zulme ve her türü ayrımcılığa karşı olan bizlerin Hz. Hüseyin ve yoldaşlarını katledenleri lanetlediği ayın adıdır. Ancak ne yazık ki günümüzde savaşlar binlerce insanın canını almaya devam ediyor. Bombalı saldırılarla katliamlar yapılıyor, polisimiz, askerimiz şehit ediliyor. Ortadoğu'da süren savaş nedeniyle yaşamını yitiren, evsiz kalan binlerce insan var. Geçmişte de nice aydınlarımız diri diri yakılarak katledildi. Muharrem ayı tüm zulümlere karşı, sevgiye, barışa ve kardeşliğe çağrıda bulunmaktır. Bu düşüncelerle tekrar Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve yoldaşlarını saygıyla anıyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi