Kültürpark içindeki 18 dönüm alana 1937 yılında kurulan İzmir Hayvanat Bahçesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2008 yılında Çiğli Sasalı'daki 425 dönümlük alanda Doğal Yaşam Parkı'na dönüştürüldü. Her yıl yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiği İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda 150 değişik türde yaklaşık 1500 hayvan bulunuyor.

Fil, zürafa, aslan, kurt, sırtlan, ayı, puma, vaşak, maymun, su aygırı, kuşlar, sürüngenler gibi çok sayıda hayvanı burada görmek mümkün oluyor. Sadece hayvanlar değil, parkta 216 çeşit bitki türü de bulunuyor.

41 ülkeden 345'i aşkın üyesi bulunan Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği'ne (EAZA) 2011 yılında tam üye olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, İzmir'in cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Açıldığı 2008 yılından bu yana yaklaşık 7 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan parkı, yılın 12 ayında sadece İzmirliler değil Ege Bölgesi başta olmak üzere yurdun dört yanından hatta yurt dışından bile görmeye gelenler oluyor.

18 bin metrekarelik alanda bulunan Afrika Savanı, tamamı kapalı 2 bin 345 metrekarelik, özel ısıtma ve nemlendirme sağlanarak tropik yağmur ormanlarının koşullarıyla oluşturulan Tropik Merkez ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL ETKİNLİKLER YAPILIYOR

Parkta çocuklar için özel olarak hazırlanan alanda küçük ziyaretçilerin hayvanları daha yakından görmeleri, onlara yaklaşmaları, dokunmaları, tanımaları ve sevmeleri sağlanıyor. Büyük ve küçük gölet, park dışından yaban kuşlarının uğrak yerleri arasında yer alıyor. Doğal Yaşam Parkı bünyesinde görevli personel tarafından, okul ve gruplar için özel eğitimler veriliyor. Yaban hayvanları, doğal hayatın korunması, hayvanat bahçeleri ve görevleri ile Doğal Yaşam Parkı hakkında bilgilerin verildiği eğitim çalışmalarının yanı sıra, hayvanlar için düzenli olarak davranış zenginleştirme çalışmaları yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi