Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kavacık Köyü’nde yürütülen çalışmaları yerinde denetledi. Mahalle muhtarı ve meclis üyelerinin de yer aldığı ziyarette, yüzlerce yıllık çınar ağacı ve etrafında yapılan düzenlemeleri özellikle inceleyen Başkan Selvitopu, doğal dokuya zarar vermediklerini vurguladı.

Yöre halkı tarafından “Orkman Kavağı” olarak adlandırılan ve en az 500 yıllık olduğu tahmin edilen ağacın etrafında özenli bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Selvitopu, “Çok özel bir coğrafyada bulunan Kavacık köyümüzün kırsal kalkınmasına destek vermeyi amaçlıyoruz. Bunu yaparken doğal dokuyu gelecek kuşaklara miras bırakmanın gayretindeyiz. Bu anıt ağaç niteliğindeki çınarın etrafında da, betonlaşmaya geçit vermeden, doğal taşlarla düzenleme gerçekleştiriliyor” dedi.

Başkan Selvitopu daha sonra köyde yürütülen yol, kaldırım, istinat duvarı çalışmalarını denetledi. Kavacık Köyü Kadın Üretim Kooperatifi Satış Yeri’ni de ziyaret eden Başkan Selvitopu, coğrafi işaret tescil logosunun yer aldığı üzüm kolilerini inceledi.  

İZMİR DENİNCE KAVACIK!

Kavacık, Karabağlar Belediyesi’nin yürüttüğü projelerle İzmir’in en tanınan bölgelerinden biri haline geldi. İnternet üzerinden İzmir’le ilgili yapılan aramalarda, Kavacık’ın adı ilk sıralarda yer alıyor.

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Kavacık Üzüm Festivali’nin marka tescilini yaptıran Karabağlar Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Kavacık Üzümü için de coğrafi işaret belgesi almayı başardı. Başkan Selvitopu, Avrupa Birliği’nin coğrafi işaretini almak için de yola çıktıklarını vurgulayarak, bu üzümü dünyaya tanıtmaya kararlı olduklarını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'yle birlikte Kavacık Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi'ni hazırladıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, bu çalışmayı gelecek yıllarda yaşama geçireceklerini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi