23 Mayıs’ta Karşıyaka Belediyesi Suat Taşer Sahnesi'nde “Surlardan Sulara” projesi ile Zeybek ve Davul-Zurna ile oyunlar birlikte oynanacak ve birlik ve beraberlik mesajının verileceği büyük gösteri ücretsiz olacak.

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel, Diyarbakır Bağlar Halk Eğitim Merkezi İle birlikte yürütülen “Surlardan Sulara projesi” ile tüm Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajı verileceğini, girişin ücretsiz olacağını belirterek şunları söyledi. “Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ve Diyarbakır Bağlar Halk Eğitim Merkezi'nin birlikte yürüttüğü Surlardan Sulara projesi kapsamında her iki merkezin halk oyunları ekipleri aynı sahnede buluşacak. Zeybek ve Davul-Zurna ile oyunlar birlikte oynanacak ve birlik ve beraberlik mesajının verileceği büyük gösteri ücretsiz olacak.

Elvan Gurubu'nun gösterisi ile başlayacak gecede Karşıyaka ve Bağlar Halk Eğitim Merkezlerinin Halk Oyunları Ekipleri gösterilerini sunacak. Son olarak sahneye davul-zurna eşliğinde hep birlikte çıkan ekipler birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verecek.”

Karşıyaka ve Diyarbakır ekibinden yüzden fazla kişi ile sergilenecek oyunun, bugüne kadar Karşıyaka’da sergilenen en büyük gösterilerden biri olacağı iddia ediliyor.

Editör: Haber Merkezi