Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçtiğimiz hafta Brüksel’de katıldığı ‘Türkiye’de Mülteci Sorunu ve Yerel Yönetimlerin Rolü’ konulu toplantıya Dışişleri Bakanlığı’nın sadece AKP’li belediyeleri davet edip, CHP’li belediyeleri es geçmesini eleştirdi. Mülteciler konusunda en büyük sıkıntıyı Ege kıyısındaki belediyelerin yaşadığını dile getiren Pekdaş, “Bu kadar sıkıntılı günlerden geçiyorsak hem dilimizde hem davranışlarımızda ayrımcılığı değil; ülkemizin birliğini, bütünlüğünü düşünerek hareket etmeliyiz” dedi. 

Konak Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantılarının birinci oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantının Ramazan ayının ilk gününe denk gelmesi sebebiyle Başkan Pekdaş, açılış konuşmasında barış ve huzur dileklerinde bulundu. 

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Pekdaş, geçtiğimiz hafta Belçika’nın başkenti Brüksel’de katıldığı Türkiye’de Mülteci Sorunu ve Yerel Yönetimlerin Rolü konulu toplantı hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Kendisinin Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu’nun davetlisi olarak toplantıya katıldığını, Türk Dışişleri’nin ise sadece AKP’li Kilis, Şanlıurfa, Rize ve Kazan belediye başkanlarını davet ettiğini dile getiren Pekdaş, CHP’li belediyelerin davet edilmemesini eleştirdi. 

‘İLGİSİ OLMAYAN BELEDİYELER DAVET EDİLDİ’

Toplantıya katılan belediyelerden ikisi hariç, diğerlerinin konuyla ilgisi olmayan belediyeler olduğunu söyleyen Pekdaş, “Ege Denizi, ölüm denizi haline geldi. İnsan tacirlerinin cirit attığı bir deniz oldu. İnsanların Ege Denizi’nden çok sağlıksız şartlarda karşı kıyıya geçmelerine göz yumuldu. Can yelekleri ve botlar o işlevde değildi. Pek çok insanı kaybettik. Bu sıkıntıyı en çok hisseden belediyeler, Ege kıyısındaki belediyelerdi. Ben Avrupa Parlamentosu Bölgeler Komitesi’nin davetlisi olarak gittim. Ama Dışişleri Bakanlığımız hiçbir CHP’li belediyeyi o toplantıya davet etmedi” diye konuştu. 

‘AYRIMCILIK DOĞRU DEĞİL’

Mülteci sorunu konusunda iktidarın CHP’li belediyeleri görmezden geldiğini savunan Pekdaş, “Böyle bir ayrımcılığın doğru olmadığını düşünüyorum. Biz bu kadar sıkıntılı günlerden geçiyorsak hem dilimizde hem davranışlarımızda ayrımcılığı değil; ülkemizin birliğini, bütünlüğünü düşünerek hareket etmeliyiz. Son zamanlarda ülkemizde bu tip kutuplaştırılmaların olması ve bunun bütün icraatlara yansıyor olması doğru değil” dedi.

Editör: Haber Merkezi