Kent genelinde sağlamış olduğu imkanlarla toplumun her kesiminden insanın hayatına dokunan Buca Belediyesi, hemşehrilerinin hayallerini gerçekleştirmesine imkan sağladı. Buca Belediyesi’nin Buca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği kişisel gelişim, sanat ve spor kursları, meslek edindirmeden girişimciliğe binlerce vatandaşın hayatındaki yeni başlangıçlara öncü oldu.

İŞARET DİLİ KURSUNA YOĞUN İLGİ
Genç yaşlı çok sayıda katılımcının eğitim aldığı kurslarda en dikkat çeken isim ise Evka-1 Semt Evi kursiyeri din görevlisi İbrahim Polat oldu. Buca’daki bir camide imamlık yapan Polat, işitme engelli cemaate daha iyi hizmet verebilmek için işaret dili öğrenmeye başladı.

İŞİTME ENGELLİLERE HUTBE OKUMAK İSTİYORUM
Haftada üç gün düzenlenen ve 2,5 ayda tamamlanacak kursa büyük bir heyecanla katılan Polat, engelli vatandaşlara ulaşmak için hevesle çalışıyor. Polat, “İşitme engelli kardeşlerimize daha iyi hizmet verebilmek ve sosyal hayatta da yardımcı olabilmek için bu kursa katıldım. İşaret dilinde daha da uzmanlaşıp gelen din kardeşlerimize bir soru sorduğu zaman sorularını en güzel şekilde cevaplayabilmek istiyorum. Bu kursu tamamladıktan sonra Cuma günleri Cuma hutbesi verilirken ben de işaret diliyle engelli kardeşlerimize hutbe okumak istiyorum. Bu şekilde onlar da Cuma’dan en iyi şekilde istifade edebilecek. Her kurumda mutlaka işaret dili bilen birisinin olması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi