Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen anlamlı ziyarete Atatürk'e ve Cumhuriyete bağlılıklarını göstermek üzere Dikili'den yola çıkan aralarında ilköğretim öğrencisinden, emekli ev hanımına, gencinden ihtiyar delikanlısına kadar farklı kuşaklardan Dikilili 52 vatandaş katıldı. 

Aslanlı yolda el ele kenetlenerek yürüyüşe geçen Dikilililer, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da katılımıyla hep birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Mozoleye ellerindeki çiçekleri bırakıp hep birlikte saygı duruşunda bulunan Dikilililer, ziyaret sonrası “Cumhuriyetin Çocukları Ata'sının Yanında” yazan dövizleri açarak Cumhuriyete ve Atatürk'e olan bağlılıklarını bir kez daha ifade ettiler.

Dikili Belediyesi'nin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği anlamlı organizasyonla katılan Dikilili genç Cumhuriyet sevdalısı Taygun Güner, anlamlı bir zamanda Anıtkabir'e gelip, Ata'nın huzuruna çıkmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduklarını ifade ederek, "Atatürk’ün askerleri olduğumuzu, yolumuzun Cumhuriyet olduğunu bugün bir kez daha güçlü bir şekilde gösterdik. Bugün 10 Kasım Atamızın aramızdan ayrılışının 78.yılı. Değil 78 yıl, yüz bin yıllar geçse de yüreklerimizden ve bu topraklardan Atamızı kimse silemez ve unutturamaz. Şükranla Atamızı anıyor ve onun kutsal emaneti olan Cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkacağımızı haykırıyoruz. Bizlere böyle anlamlı bir fırsatı yaratan Dikili Belediye Başkanımız Mustafa Tosun’a da gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi