Dikili Belediyesi, Çevre Koruma Haftası dolayısıyla ÇEVKO Vakfı işbirliğinde "Temiz Deniz, Temiz Doğa, Temiz Dikili" temasıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Toplumsal farkındalığın yaratılmasının amaçlandığı etkinliklerde minik öğrencilerle profesyonel dalgıçlar çevrenin korunmasına dair anlamlı mesajlar verdi.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN UMUTLANDIRAN DESTEK

Dikili Belediyesi, 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında ÇEVKO Vakfı Tiyatro Topluluğu’nca sahnelenen ‘Dönüşüm İyi Gelecek’ isimli tiyatro oyununu, kentte öğrenim gören minik öğrencilerle buluşturdu. Dikili Belediyesi Çandarlı Konferans ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen tiyatro buluşmasında çocuklar hem eğlendi hem de sanat yoluyla çevreyi koruma konusunda bilgilendi. Minik öğrencilere çevre bilincinin aşılandığı oyunda ayrıca evsel atıkların ayrıştırılarak, geri dönüşüme kazandırılması konusu da vurgulandı. Bu anlamlı oyunun sonunda Dikili Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Hüsniye Yıldırım tarafından ÇEVKO Tiyatro Topluluğu’na günün anısına plaket verildi.

“TEMİZ DENİZ, TEMİZ DOĞA, TEMİZ DİKİLİ”

Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Abdullah Özüdoğru koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliklerde tiyatro gösterisinin ardından kent merkezindeki sahillere akın eden minik öğrenciler, ellerinde ki pankartlarla çevre bilinci vererek sahildeki çöpleri mıntıka düzeninde topladı. Etkinlik, Derin Dalış Merkezi koordinasyonunda, dalgıçlar tarafından Dikili Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen deniz dibi temizliği ile son buldu. Dalgıçlar yaptıkları temizlik sonrasında “Temiz Deniz, Temiz Doğa, Temiz Dikili” yazılı pankartı açarak duyarlılıklarını ortaya koydu. Denizin içerisinden çıkartılan cam şişe, lastik, demir gibi doğada ve deniz içerisinde zor yok olabilen atıklar da kıyıda sergilenerek, farkındalık yaratılması amaçlandı.  Etkinlikler kapsamında kent genelinde en çok atık pil toplayan okul ve esnafların ödülleri Dikili Belediye Başkan Vekili Ahmet Canseven ve CHP’li Meclis Üyesi Nazire Kösten tarafından verildi.

BOZKAYA: VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Düzenlenen etkinliklere dair açıklamalarda bulunan Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerinden Çevre Mühendisi Seray Bozkaya, “Dikilimiz doğasıyla, deniziyle cennetten bir köşe. Bizlerde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanları olarak çevremizi ve doğamızı korumak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çevre Koruma Haftası nedeniyle dünyada ve ülkemizde yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek için, bir dizi etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerdeki amacımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak için bir meşale yakmaktır. Çünkü kentimizin yaz döneminde 10 kat nüfusu artmaktadır. Bu da çevrenin korunmasına daha fazla önemin verilmesini gerektiriyor. Yaz döneminin tam başlangıcı olan bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin önemli bir farkındalık oluşturacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi