Dikili Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen 3x3 Türkiye Turu Dikili Etabı 47 takımın katılımıyla oynanan müsabakalarla tamamlandı. Genç erkeklerde Tr Alanya,  büyükler kategorisinde ise Team Kd takımları şampiyonluk kupasına uzandı.

47 Takımdan Kıran Kırana Mücadele

Final maçlarının sonunda şampiyon takımların kupası Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından verilirken, dereceye giren diğer takımların kupası belediye meclis üyesi Hüsniye Yıldırım, TBF İzmir İl Temsilcisi Halil Öztürk ile TBF Organizasyon Sorumluları Serdar Çelik ve Oktay Yılmaz tarafından verildi. Dikili 75. Yıl Parkı Basketbol Sahası’nda kıyasıya mücadelelere sahne olan 3x3 Türkiye Turu Basketbol Dikili Etabı genç erkekler ve büyükler kategorilerinde toplam 47 takımın katılımıyla gerçekleştirildi.

3’lük Yarışlarında Heyecan Doruğa Çıktı

Büyük çekişmeye sahne olan Genç Erkekler kategorisinde Tr Alanya zaferini ilan ederken, Team Tugay ikinciliğe, Minako takımı da üçüncülüğe uzandı. Kıran kırana mücadelelerin yaşandığı Büyükler Kategorisi’nde düzenlenen karşılamalarda ise bariz üstünlük sağlayan ünlü basketbolcu Kıvanç Dinler'in takımı Team Kd şampiyonluğa ulaşırken, Young Fe ile İmbat Madencilik takımları ise ikinci ve üçüncü sırayı paylaştı. Turnuva kapsamında ayrıca en iyi üçlük atışı yarışması da düzenlendi. Batuhan Yeşilturna’nın başarılı 3’lük atışlarıyla zafere ulaştığı yarışmanın kupasını Dikili Belediyesi Spor Koordinatörü Murat Durak’ın elinden aldı. İki gün boyunca şölen havası içinde geçen, heyecan ve mücadelenin üst seviyede olduğu müsabakaları çok sayıda vatandaş da ilgi ile izledi.

“Gençler ve Çocuklar Spor Yapsın Diye…”

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili görüşlerini dile getiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, son dönemlerde çok başarılı spor organizasyonlarına imza attıklarını dile getirerek Dikili ilçesini sporla anılan bir kent yapmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Göreve geldikleri ilk günden itibaren gençlerin ve çocukların spor yapmasının önündeki engelleri kaldırmak için büyük bir özveri gösterdiklerini de anlatan Tosun, şunları söyledi:

"Bizim en büyük hedefimiz Dikili ilçesini sporla özdeşleşen bir kent yapmaktı. Bu hedefe de emin adımlarla yürüyoruz. Plaj futbolu, windsurf ve su altı dalış sporları derken kentimiz şimdide 3x3 Türkiye turuna ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadı. Plaj futbolunda nasıl başarılı olduysak, windsurfte nasıl büyük heyecan yaşadıysak bugün 3x3 basketbol turnuvasında da aynı duyguları yaşadık, her şey çok güzeldi. Daha önceki etkinliklerde olduğu gibi bu etkinlikten de yine alnımız akıyla çıktık. Buradan, özellikle basketbol federasyonumuzun yetkililerine kentimize böyle bir organizasyon kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de gecesini gündüzüne katıp sporla yatıp, sporla kalkan ve spor için büyük emekler veren Meclis Üyemiz Murat Durak’a ve çalışma arkadaşlarına yapmak istiyorum. Evet onlar çok önemli işler yaptılar. Lakin en önemli teşekkürü bugün bizlere büyük heyecan yaşatan sporcu kardeşlerime, hakem heyetine ve teknik ekibe sunacağım. İyi ki varlar, iyi ki varlıklarıyla, emekleriyle ilçemize ve organizasyona renk kattılar. Hepsine gönülden sevgiler sunuyor ve başarılarından dolayı kutluyorum. Evet, bugün çok güzel, çok anlamlı bir etkinlik oldu. Bundan sonrada daha çok çalışacak,  gençlerin ve çocukların spor yapmasının önündeki engelleri kaldırma ilkesiyle daha nice güzel etkinlikleri kentimize kazandırmaya devam edeceğiz” 

Editör: Haber Merkezi