Dikili Belediyesi, pazartesi akşamı ile salı sabahı ilçenin Kabakum Mahallesi başta olmak üzere İslamlar, Bahçeliköy ve Salihler mahallelerinde meydana gelen sel ve su basmalarının yarattığı hasarları onarmak için çalışma yaptığını belirtti.

DSİ kanallarının taşması ve karayolundaki menfez ağızlarının yol çalışması sırasında kapatılması nedeniyle oluştuğu belirtilen selden hasar gören sokaklarda onarım çalışmasının sürdüğü bildirildi. Kentte çamurla kaplanan cadde, sokak, işyeri, ev ve bahçelerin temizlenmesi için çalışmaların devam ettiği açıklandı. Ev ve işyerlerini su basan vatandaşlara, büyükşehir belediyesinin desteğiyle sağlanan temizlik malzemesi ile battaniye ağırlıklı yardım malzemelerinin dağıtımının yapıldığı açıklandı.

Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun, zor bir süreç yaşadıklarını ve bu zor süreci normale döndürmek, vatandaşlarının mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, "İlçe tarihinin neredeyse en büyük sel felaketlerinden biriyle karşı karşıya kaldık. Bu olayı hiçbir vatandaşımızın zarar görmeden ve can kaybı yaşanmadan atlattığımız için çok mutluyuz. Şu anda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaraları sarmak için neredeyse her noktada çalışmalar yürütüyoruz. Taşan DSİ'nin sorumluluğundaki dere ve kanalların etrafındaki mahallelerimizde cadde, sokak, ev, işyeri ve bahçelerde yürüttüğümüz başta çamur olmak üzere, oluşan atıkların temizlenmesinde son aşamaya geldik. Bölgede hayatın normale dönmesi, ulaşımın sorunsuz sağlanması için de bozulan yol ve kaldırımlarımızı yenilemeye hızla devam ediyoruz. Tüm bunların yanı sıra olayının ertesi günü ev ve işyerlerini su basan vatandaşlarımıza temizlik malzemesi ile battaniye ağırlıklı yardımlarımızı başarı ile ulaştırdık. Kurduğumuz kriz masası ile vatandaşlarımızdan gelen her talebi kararlılıkla karşılamaya gayret gösteriyoruz. Ayrıca Kaymakamlığımız tarafından ilçede kurulan komisyon da hasar tespitini tüm hızıyla sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi