İZMİR'in Dikili Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ihale edilen çok amaçlı salon kompleksi inşaatı sürüyor.

Dikili Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce en geç 5 ayda bitirilme şartı konularak ihale edilen çok amaçlı salon kompleksi inşaatı devam ediyor. İnşaatın 2 ay erken tamamlanarak Ocak ayının sonunda hizmete açılması hedefleniyor. Toplam inşaat alanı 1500 metrekare olan kompleks, zemin ve zemin üstü kattan oluşacak. Kentin rahat ulaşılabilir bir konumunda, trafik yoğunluğundan uzak, geniş otopark imkanlarına sahip olacak kompleks, hemen yanında bulunan adliye, tapu ve kadastro kurumlarının binaları ve ilçe garajı ile de vatandaşlara kolay ulaşım olanağı sunacak.

Oturum alanının 1000 metrekare olduğunu söyleyen, yapının ise zemin ve zemin üstü kat şeklinde planlandığını dile getiren Dikili Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mimar Buğra Akın, projenin tamamlanmasının ardından zemin katında Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Numarataj, Tahsilat, Muhasebe ve Ulaşım gibi destekleyici birimlerin odaları ve bekleme salonlarının yer alacağını ifade etti. Akın, tesisin zemin üstü katında ise Başkanlık Makamı, Başkan Yardımcısı, Yazı İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü hizmet odaları ile Hukuk, Bilgi İşlem ve Basın Birimi çalışma ofisleri yer alacağını belirtti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun ise "Kent tarihimizde bir ilk olan ve prefabrik olarak inşa edilen çok amaçlı salonumuzu kısa sürede tamamlayıp, bir an önce açma gayretindeyiz. Şu anda her şey güzel gidiyor. Bir aksilik olmazsa Dikili Belediyesi öz kaynakları ile gerçekleştirilen yatırım 2017 Ocak ayının sonunda tamamlanacak" dedi. Başkan Tosun, yatırımla yeni belediye hizmet binası yapılıncaya kadar tüm birimlerimizi tek komplekste toplanacağını, belediyenin ağır bir yük oluşturan kira giderinin ortadan kaldırılmış olacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi