İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından yüzde 90'ı hibe olarak finanse edilen 'Deniz Engel Tanımaz' projesi için incelemelerde bulunan Dikili Ar-Ge grubu koordinatörleri, ilçenin 40 kilometrelik sahilinde Mavi Bayraklı Plajın yanında uygulama alanının yer aldığını kaydetti. Dikili Sanat Evi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan gençlere psikolojik danışman Mehmet Osman Çetiner tarafından ‘Gelecek üzerine düşünmek' konulu kısa bir seminer verildi.

Dikili Ar-Ge grubu adına yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Avukat Nuri Gündüz; "Dikili'nin gelişimine katkı sağlamaya yönelik projelerimizi bir bir yaşama geçiriyoruz. Hazırladığımız projelerle ilçede yaşayan başta engelliler, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaya, halkın sağlığının geliştirilmesine, çevreye, kent kültürünün ve ilçenin ekonomisinin gelişimine birlikte katkı koymaya çaba harcıyoruz. Bu proje ile Dikili'nin denizinden ve güneşinden tüm engelli ailelerinin faydalanması amaçlandı" dedi.

Türkiye Yardımseverler Derneği Dikili Şubesi tarafından yürütülecek projenin ortağının Türk Geriatri Vakfı İzmir Şubesi olduğunu söyleyen Gündüz, projenin 72 bin 857 bin liralık bütçe ile gerçekleştirileceğini belirtti. Gündüz, proje kapsamında kumda hareket kabiliyetine sahip, denizde yüzebilen, şezlong olarak da kullanılabilen 30 adet 3 tekerlekli plaj sandalyesinin alınacağını vurguladı.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi