Dikili Belediyesi'nin öncülüğünde Çandarlı Derin Dalış Merkezi koordinesinde 15 dalgıç tarafından deniz ve kıyı temizliğinde farkındalık yaratmak için Corci Adası kıyılarında kıyı ve su altı temizliği gerçekleştirildi. 

Etkinlikte dalgıçlar denizden araç lastikleri, metal parçaları, ahşap atıkları, eski balıkçı ağları, halatlar ile cam ve pet şişelerinin de olduğu 1 kamyon dolusu atık çıkardı. Temiz çevre, temiz deniz, temiz Dikili temasıyla Denizköy Mahallesi açıklarında bulanan Corci Adası sahillerinde düzenlenen sualtı ve kıyı temizliği etkinliğine 15 profesyonelin yanı sıra Meclis Üyesi Ahmet Canseven, Çandarlı Hizmet Birimi Sorumlusu Ali Turgut, Çandarlı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Çamdibi, Çandarlı Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Üstçavuş Hüseyin Karlangıç, Jandarma Kıdemli Çavuş Niyazi Erkoç, Çevre Mühendisi Seray Bozkaya ile Çandarlı Derin Dalış Merkezi yöneticisi Sırrı Özşen katıldı.

Dikili Belediyesi Çandarlı Hizmet Birimi Sorumlusu Ali Turgut, "Çevre konusunda bilgilendiren çalışmalar yaptığımız gibi farkındalık yaratan etkinliklerimizle de temiz deniz ve çevre duyarlılığını anlatarak çocuklarımıza aydınlık ve temiz bir gelecek bırakmayı amaçlıyoruz" dedi. Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisi Seray Bozkaya da gerçekleştirilen etkinlikteki en önemli amacın insan faktörünün çevrenin kirletilmesinde ne kadar etkili olduğunu göstermek olduğunu belirterek, "Bugün denizden çıkartılan atıklarla gördük ki, insanlar dikkatsiz davrandığında çevre büyük zarar görebiliyor. Çevrenin kirletilmesini engelleme de en önemli etken yasaklar değil, insanlarımızın bilinçlendirilmesidir. Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak dün olduğu gibi, bugünde, yarında geleceğimizi korumak için durmadan, yorulmadan, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi