Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93'üncü yılı Dikili'de bu yılda coşku, birlik ve beraberlik içerisinde kutlanacak. Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin finalinde Türk Halk Müziği'nin usta yorumcusu Tolga Çandar, sahne alarak, en sevilen türkülerini Cumhuriyet ve Dikilililer için söyleyecek. 

Etkinlikler 29 Ekim akşamı saat 19.30'da Dikili Belediyesi Bandosu eşliğinde Bülent Ecevit Kavşağı'ndan, Atatürk Meydanı'na gerçekleştirecek olan geleneksel 'Fener Alayı ve Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü' ile başlayacak. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürecek.

Dikili Belediyesi Başkanı CHP'li Mustafa Tosun'un da katılarak halkın coşkusuna ortak olacağı 'Fener Alayı ve Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü'ne katılanların ellerinde Türk Bayrağı, Atatürk posterleri ve meşalelerle Atatürk Meydanı'na varmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, havai fişek gösterisi ve türkülerin usta yorumcusu Tolga Çandar'ın konseriyle zirveye ulaşacak.

"TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR"

Cumhuriyete ve Ata'sına gönülden bağlı Dikilili Cumhuriyet neferleri olarak 29 Ekim'i adına yakışır şekilde kutlamak istediklerini belirten Başkan Tosun, "Ülkemiz üzerindeki karanlık bulutlar günden güne çoğalırken, diğer taraftan da yakın coğrafyamızda devam eden savaşların, zulümlerin acısı da yüreklerimizi her geçen gün daha da yakıyor. Tüm bu acılara çözüm; Atamızın, Yurtta Sulh, Dünyada Sulh anlayışını güçlü kılmakla olur. Bunun içinde hepimize görevler düşmektedir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'le yaktığı aydınlanma ışığını söndürmeden taşımalı, demokratik laik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumalı ve güçlendirmeliyiz. Dikilililer olarak bizler bunu 29 Ekim Cumartesi akşamı Dikili Atatürk Meydanı'nda omuz omuza, ellerimizde Türk bayraklarıyla, Atatürk posterleriyle, meşaleleriyle gerçekleştirerek Cumhuriyete ve Atatürkçülüğe olan bağlılığımızı daha gür bir sesle haykıracağız. Cumhuriyete, Atatürk İlke ve devrimlerine gönül veren tüm halkımızı da 29 Ekim akşamı tek yürek olup, cumhuriyet coşkusuna ortak olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi