Dikili Belediyesi'nin vatandaşlarına yönelik kültür sanat faaliyetlerini en üst seviyede tutmak amacıyla kentte gerçekleştirdiği etkinliklerin arasında yer alan Çinicilik Kursu'na Dikilili ev hanımları büyük ilgi gösteriyor.

Dikili Belediyesi tarafından Ebe Perihan Elibol Kadın Dayanışma Merkezi’nde kadınlara yönelik açılan kurslar, Dikilili hanımlardan büyük gördü. Gündelik hayatın sıkıcı ortamından kurtularak hem el sanatlarını öğrenmek, hem de yaptıkları ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen hanımlar Çinicilik kursuna büyük ilgi gösterdi. 

Usta Öğretici Aycan Türe eğitmenliğinde Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 17 Ekim'de başlanılan ve her hafta Pazartesi ve Cuma günleri  09.00 ile 16.00 saatleri arasında Ebe Perihan Elibol Kadın Dayanışma Merkezi’nde verilen kursların ilk etabı kâğıt üzerine çizim ile geçildi. Kursiyerlere nüans vermenin öğretildiği kurslarda serbest boyama, darbeli boyama, motif boyama ve zemin boyama stillerinde tecrübe kazanmaları aşılanan kursun ilerleyen aşamalarında, Selçuklu, Osmanlı ve klasik çini motifleri, boya özellikleri, fırça tutuş şekilleri, obje üzerinde desen çalışması, çizgileri hareketlendirme eğitimlerin verilmesi ile devam edecek. Basit motiflerden daha detaylı motiflere doğru geçişlerin yılsonuna kadar öğretilmesinin hedeflendiği kursların son aşamasında kursiyerler çini objeler üzerine özgür çalışarak kendi arzu ettikleri motiflerle çalışmalarına hayat verecekler. Çoğunluğunu ev hanımlarının oluşturduğu kursiyerlerin çini süsleme sanatını öğrenmek için ter döktüğü kursta ortaya çıkacak olan eserler, önümüzdeki yıl Haziran ayında gerçekleştirilecek özel sergi ile sanatseverlerle buluşacak. El emeği göz nuru çinilerden elde edilecek gelirde kursiyerlerin bütçesine artı gelir olarak yansıyacak.

Kurs hakkında bilgiler veren Usta Öğretici Aycan Türe, Dikili Belediyesi tarafından yapılan bu çalışmaların Dikili halkı açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, "Bizler bu kurslarda kursiyerlerimize sadece beceriyi değil aynı zamanda zanaatı da öğretiyoruz. Doğru yolda olduğumuz da Ebe Perihan Elibol Kadın Dayanışma Merkezi'nde gerçekleştirdiğimiz Çinicilik Kursu'nun yoğun talep görmesiyle de tescillenmiştir.  Her kursumuzda 35 kadın kursiyerimiz hem el becerilerini geliştiriyorlar, hem de günün yoğun temposundan uzaklaşarak sosyal anlamda da kendilerini rahat bir ortamda üretken duruma geliyorlar. Buradan bir kez daha her zaman yanımızda olan, desteğin hiçbir zaman esirgemeyen,  tam donanımlı bu tesisi kentimize ve bizlerin hizmetine sunan Mustafa Başkanımıza yürek dolusu teşekkür ediyoruz" dedi.

Dikili ilçesinin kültür ve sanatla yaşayan bir kent olması için hobi ve beceri kurslarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Projelerimizle sosyal belediyecilikle önemli bir aşama elde etmiş bir belediye olarak 24 saat yaşayan ve yaşanan bir kent olma hedefiyle çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Bir yandan kentimize yeni eserler ve yeni yatırımlar kazandırırken diğer taraftan her yaştan vatandaşımızın yararlanabileceği kurslar açarak onların sosyal yaşamlarına renk katmayı ve üretimin, sanatının, paylaşımın bir parçası olmasına katkı sunuyoruz. Dikili Belediyesi olarak vatandaşlarımızın girişimci ruhuna olan desteklerimizi kesintisiz olarak sürdüreceğiz” ifadelerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi