Merkezden kırsala kadar tüm mahallelerimizde yoğun bir çalışma ortaya koyup, hayır oylarını daha da üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Başkan Tosun, yaptığı açıklamasında 3 yıllık görev sürecini, hizmetlerini ve kente kattığı değerleri anlattı. Yeni hizmet binasından, sosyal projelere ve turizme teşvik çalışmalarına kadar merak edilen birçok konuyu ilişkin konuşan Başkan Tosun, Dikilililere müjdeli haberler de verdi.

“YENİ HİZMET BİNASI KENTE DEĞER KATACAK”

Prestij projelerinin başında gelen ve kent tarihinin ilki olma özelliğini taşıyan Dikili Belediyesi Çok Amaçlı Tesisi'ni kısa süre içerisinde hizmete açacaklarını belirten Tosun, “Dikili'ye yeni bir soluk kazandıracak ve Dikili Belediyesi'nin tüm birimlerini tek çatı altı altında buluşturacak tesislerimizi sayılı günler sonra hizmete açıyoruz. Dikili halkı için çok önemli bir yatırım olan ve belediyemizi ağır kira yükünden kurtarıp, birim müdürlüklerini de tek çatı altına toplayacak, yenilikçi mimari anlayışı ile kent dokusuna uygun olarak yapılmış engelli dostu tesisimiz kent geleceğine büyük değer katacak. Kısa süre içerisinde kullanıma sunmuş olacağımız bu tesisin şimdiden kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TESİS ÜSTÜNE TESİS AÇILDI

3 yıllık hizmet süresinde hayata geçirdikleri Sosyal Market, Çocuk Bilimevi, Şafak Pavey Gençlik Merkezi, Ebe Perihan Elibol Kadın Dayanışma Merkezi ile Sosyal Tesisler yatırımlarından da bahseden Tosun, “Dikili’ye, Dikili halkına olan sevgimizin özünde hep insan odaklı projelerimiz vardı. Projelerimizle 7’den 70’e her yaştan vatandaşımıza ulaşmayı, onlara daha yaşanabilir bir kent sunmayı hedefledik. Ne mutlu ki bunların hepsini başardık. Tesislerimizde ‘önce insan’ ilkesi ile hemşerilerimize hizmet veriyoruz. Ayrıca bir kaç aya bir butik otelimizi daha hizmete sunarak, belediye bünyesine katacağız” dedi.

SOSYAL PROJELER DEVAM EDECEK

Hizmete açıkları tüm tesislerin kentte önemli bir açığı kapattığını vurgulayan Tosun, “Sosyal marketimiz ile ihtiyaç sahibi hemşerilerimizle paylaşmayı, dayanışmayı doyasıya yaşıyor, çocuk bilim evinde de çocuklarımızın etkinliklerle de bilim yolunda ilk adımlarını atmalarına katkılar sunuyoruz. Gençlik merkezimiz de gençlerin sosyo-kültürel gelişimlerini desteklerken, kadın dayanışma merkezimizle de kadınların gündelik yaşamlarının kolaylaşması, güçlenmeleri, güçlenerek eşit kentdaşlık ile yurttaşlık konumuna yaklaşabilmelerine katkı sunuyoruz. İşletmeye açtığımız sosyal tesislerimizle de Ege mutfağının en özel yemeklerini, tüm leziz tatlarını, kaliteli hizmet anlayışı ile en uygun bütçelerle sunuyoruz” diye belirtti.

“ÜRETİM YOLLARINDA KALİTEYİ EN ÜST SEVİYEYİ ÇIKARDIK”

İlçe merkezinde olduğu gibi kırsal bölgelerde de hizmet standardını en üst seviyeye yükseltmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Tosun, kent sınırlarında yer alan üretim alanlarında adeta devrim niteliğinde, ulaşımı kolaylaştıracak yol çalışması yaptıklarını belirtti. Dikili’de bugüne kadar hiç girilmemiş bölgelere girerek, üretici vatandaşların tarlasına, bağına, bahçesine rahatça ulaşmasını ve ürünlerini pazara kolayca götürmesini sağlayacak çok sayıda yeni üretim yolu açtıklarını dile getiren Başkan Tosun, “Gerçekleştirdiğimiz hizmetler kapsamında mevcut üretim yollarını da elden geçirilerek, zemin standartları en üst seviyeye çıkardık. Çandarlı mahallemizden Bahçeli mahallesine kadar tüm üretim alanlarında başlattığımız üretim yolu yenileme ve düzenleme seferberliğimiz, kesintisiz olarak aynı kalitede devam ediyor. Bu konudaki kararlılığımız nettir. Tüm üretim yollarının kalitesini her gün biraz daha en üst seviyeye yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

“EĞİTİME TAM DESTEK”

Başkan Tosun, “Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul idareleri ve velilerden gelen talepler doğrultusunda neredeyse kent genelindeki tüm okullarda fiziki şartları modernize etme çalışması gerçekleştirdik. Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi ve kaliteli eğitimi almaları için 'destek sunmadığımız okul kalmadı' dersek yanılmış olmayız. Okullardaki fiziki çalışmalarımızın yanı sıra öğrenci kardeşlerimize dönem içerisinde eğitim seti ve kırtasiye malzemesi desteği sağlarken, yaz ve kış olmak üzere iki ayrı dönemde açtığımız eğitici kurslarla da onların başarısına katkı sunuyoruz. Yine gerçekleştirdiğimiz sportif ve kültürel etkinliklerle de öğrenci kardeşlerimizin hayatın içinde daha aktif olmasına olanak sağlıyoruz. Tüm bunlarla birlikte gelecek nesillerimizin yetiştiği eğitim-öğretim kurumlarında en üst seviyede kaliteli ortamların sağlanması için üstün çaba sarf ediyoruz. Bu çalışmaları sadece okulların boyasının, badanasının yenilenmesi olarak dar kapsamlı tutmuyoruz. Eğitime desteği bir bütün olarak görüp binaların boya badanasını yaptığımız gibi, sıra, masa, dolap, ders tahtalarını yeniliyoruz. Okulların elektrik tesisatları ile lavabo ve tuvaletler başta olmak üzere tüm ıslak zeminlerini periyodik olarak elden geçirerek binalar fiziki yapısını, donanımını ve işlevselliğini her an çağın tüm gereksinimlerine uygun halde tutuyoruz” dedi.

“ÇOÇUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Çalışmalarını eğitimde öncü ve örnek kent olma hedefiyle gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Tosun, “Yaptığımız fiziki hizmetlerimizle birlikte güvenliği de çok önemsiyoruz. Bu safhada da son olarak okul binalarının eskiyen, kullanım ömrünü tamamlamış dış kapıları sökülerek yerlerine, kendi şantiyemizde ürettiğimiz, güvenlik unsurları en üst seviyede, dışarı açılır şekilde tasarlanmış, çift kanatlı dekoratif ferforje demir kapılar takıyoruz. Çocuklarımızın, yani yarınlarımızın huzuru ve güvenliği için taşın altına elimizi koyarak, üstümüze düşen tüm görevleri imkanlarımız ölçüsünde en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

“SPORUN VE SPORCUNUN DOSTU KENT OLDUK”

Başkan Tosun, son üç yılda hem tesisleşme, hem de sporcu ve spor kulüplerin desteklenmesi anlamında önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini anımsatarak, gençleri sporla güçlü bir şekilde buluşturduklarını kaydetti. Göreve geldikleri ilk yılda Dikili Erdal İnönü Stadı’na el attıklarını ifade eden Tosun, stadı modernize edip, stat zeminini FIFA standartlarına uygun Star 1 belgeli sentetik çime dönüştürerek hem bölge, hem de ülke futboluna hizmet vermesini sağladıklarını dile getirdi.

“SPOR TESİSLERİ ARTIRILACAK”

Spora ve sporcuya desteklerinin sadece futbol branşında olmadığına vurgu yapan Başkan, kent genelinde hentbol ve voleybol branşlarında faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine tam destek verdiklerini ifade ederek, “Dikili Belediyespor ile Dikili Çandarlıgücüspor kulüplerimizin futbolda elde ettiği başarılar kadar, voleybol ve hentbol branşlarında mücadele eden kentimizin güzide takımları Güneşspor ile Lodosspor’un başarıları da bizleri de gururlandırmaktadır. Aslında sunduğumuz katkı bölge insanının spora olan sevgisinin ve çocuklarımızın da destek verildiğinde neler yapabileceğinin en güzel örneğidir” dedi. Kentteki spor tesisi sayısının süreç içerisinde arttırılacağını ifade eden Tosun, ilçe spor kulüplerine olan katkılarının güçleri oranında kesintisiz devam edeceğini de sözlerine ekledi.

“SU SPORLARINDA MARKA KENT OLMA YOLUNDAYIZ”

Dikili’nin su sporları ve deniz turizminde dünyaca tanınan marka bir kent olma hedefine adım adım yaklaştıklarını dile getiren Başkan Tosun, 2017 yaz sezonunda kent genelinde önemli etkinliklere de ev sahipliği yapmayı planladıklarını belirtti. Çandarlı’nın Windsurf’de talep edilen yarış etabı, Beylik Çeşmesi bölgesinin de SGH-51 sahil güvenlik botunun batırılmasıyla önemli bir dalış merkezi olduğuna işaret eden Tosun, “Kentimizin su sporları ile dalış sporunda cazibe merkezi olması için verdiğimiz destek artarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Windsurf organizasyonları ile dünyada adımızdan sıkça söz ettirdik. 2017 yazı öncesi hazırlıklarımız büyük bir ivme kazandı. 2017 yazında ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde Windsurf’deki başarımızı devam ettirmek, dalış sporunda da tercih edilen bölge olma arzusundayız” dedi.

“TEMİZ DENİZ, TEMİZ DOĞA, TEMİZ DİKİLİ”

Dikili'ye ve Dikili halkına sundukları hizmetlerde çevre ve topluma duyarlılığı öncelikli sorumluluk edindiklerini dikkat çeken Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Yaptığımız tüm yatırım ve hizmetlerimizde ilk ve öncelikli hedefimiz çevre duyarlılığını en üst seviyede koruma bilincidir. Ayrıca geleceğimiz teminatı çocuklarımızda çevre duyarlılığının oluşmasına katkı sunmak için eğitim ve destekleyici faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir" ifadelerini kullandı. Başkan, “Dikili Belediyesi olarak çevreyi korumak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak adına çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Dikili halkı ile birlikte el ele vererek, daha yaşanabilir Dikili için çok sayıda geri dönüşüm projesine imza atıp kısa zamanda başarıya ulaştık. Dikili halkına, okul yöneticilerimize ve geleceğimiz teminatı minik yavrularımıza bu etkinliklerimize sunduğu katkılardan ve duyarlılıklarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“VİYANA'DA DÜNYA BARIŞINI HAYKIRDIM”

Viyana'da gerçekleştirilen ve kendisinin de katıldığı 'Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı' hakkında bilgiler veren Başkan Tosun, “Viyana'da yaptığım konuşmada mülteci sorununun sadece Suriye'ye komşu olan ülkelerin değil, tüm dünya ülkelerinin sorunu olduğunu, bu sorunun çözümünün de bölgede kalıcı barışın tahsis edilmesiyle mümkün olacağını söyledim. Bu görüşüme de tüm katılımcıların tam destek vermesi çok anlamlıydı” dedi.

Viyana'da gerçekleştirilen konferansta tüm dünyanın gerçekleri görmesi ve çözüme daha adil yaklaşması için Suriyeli mülteci çocuklar ile ilgili Türkiye'deki veriler hakkında bilgiler de verdiğini kaydeden Başkan Tosun, “Yaptığım konuşmada ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde yaşananları tüm objektifliği ile anlattım. Hatta konuşmam da, “Yurtta barış dünyada barış” diyen Mustafa Kemal'in torunlarıyız. Biz terörden canı çok yanan bir ülkenin evlatlarıyız. Teröre karşı gelin birleşelim el ele verelim. Eğer buradaki bu dayanışma tüm dünyaya yayılırsa en kısa zamanda Ortadoğu’daki ve Suriye’deki terör bataklığının üstesinden gelir ve barışın egemen olduğunu tanık oluruz" şeklinde konuştum. Benden sonra da diğer ülke belediye başkanları kendi bölgelerindeki mülteci çocuklar ile ilgili bilgi paylaşımında bulunarak ve benim önerilerimde hemfikir oldukları konusunda görüş belirttiler. Bu da bizi oldukça mutlu etti. Viyana'da söylediğim gibi tüm dünyayı barış aydınlatır” dedi.

REFERANDUM EN AZ % 80 HAYIR OYU

Ben bu referandumda Dikili'mizde ve İzmir'imizde olduğu gibi ülke genelinde de “hayır” çıkacağına gönülden inanıyorum. Hayırsever Dikili halkımızın kararlılığıyla “hayır” oylarının oranının Dikili'de en az % 80 olacağını gözlemliyorum. Merkezden kırsala kadar tüm mahallelerimizde yoğun bir çalışma ortaya koyup, hayır oylarını daha da üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Halka referandum da ‘evet’in çıkması durumunda ülkenin ve Türk milletinin neler kaybedeceğini sürekli ifade ediyoruz. Çalışmalarımızda halkımıza özellikle bu yasa ile TBMM devreden çıkarılacağını, yürütme, yargı ve yasamanın tek kişinin iradesine teslim edileceğini anlatarak, halkımıza egemenliğine ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmasını örgütlüyoruz.

ROTANIZ DİKİLİ OLSUN

Doğal koyları, berrak denizi, güneşi, kumu ve jeotermal kaynaklarının yanı sıra eşsiz tarihi dokusu, kültürel ve doğal güzellikleriyle birlikte gerçekleştirdikleri sörf ve deniz sporlarına katkı sunan yatırımlarla Dikili ilçesinin 3 üç yılda yerli-yabancı turistlerin gözdesi olduğunu dile getiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “2017 yaz sezonunda da misafirlerimize huzurlu bir tatil yapmaları için tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz” dedi. Jeotermal kaynakları, Çandarlı Kalesi, Kalem Adası, Nebiler Şelalesi, Bademli Bölgesi, Karagöl Krater Gölü ile dünyanın en küçük ada kilisesi Aya Nikola Kilisesi kalıntıları başta olmak üzere çok sayıda birbirinden özel doğal güzelliklerini sınırlarında barındırdıklarını belirten Başkan Tosun, “Dikili'miz denizi, güneşi, kumsalı ve doğal güzellikleri ile adeta cennetten bir köşe. Çok yakında turizme destek verecek otel, kültür merkezi yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Kentimize gelen tüm konuklarımız sevgiye ve huzura doyacak. 2017 yazına ilişkin tatil planı yapan herkesi kentimize davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi