OBEN ULU - 31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu, 3 kadın çalışanı ve konusunda uzman, bölgenin tek kıdemli yüzme antrenörü 1 erkek çalışanı işten çıkardı. Haksız yere işten atıldıklarını ifade eden 3 kadın çalışan 10 Şubat Pazartesi günü üzerinde “İşimi geri istiyorum” yazılı yeleklerle belediye önünde eyleme başladı. İşlerine son verilen kadın çalışanlara eylemlerinin üçüncü gününde Bergama Demokrasi Platformu, Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, Dikili Kadın Platformu, Bergama Çevre Platformu, Dikili Kültür ve Çevre Platformu, DİSK, Tüm-Bel-Sen ve Eğitim-Sen destek verdi.

‘KENTİN SORUNLARIYLA UĞRAŞSIN’

Bergama Belediyesi’nin önünde gerçekleşen destek ziyaretinde ilk olarak Dikili Emek ve Demokrasi Platformu tarafından basın açıklaması okundu. Tüm-Bel-Sen temsilcisi Gülay Demir tarafından okunan basın açıklamasında; “AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu ve belediye yönetimi DİSK Genel-İş üyesi 3 kadın arkadaşımızı Nazlı Deniz’i, Gonca’yı ve Alev’i işten çıkardı. İşlerine haksız yere son verilen arkadaşlarımızı hak ve ekmek mücadelesinde asla yalnız bırakmayacağız. Yerel yönetimler insanların ekmeği ile değil, kentin sorunları ile uğraşmalı. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’yu kınıyoruz. İşi, aşı ve onuru için direnen kadınlara selam olsun” denildi.

GAZETECİYİ OTOPARK GÖREVLİSİ OLDU

“‘Gönül Belediyeciliği’ sloganıyla seçim çalışmasını yürüten AKP’li belediye mühendisi memur, sosyolog ve gazeteciyi otopark görevlisi, üniversite mezunu çalışanını çöpçü, eğitimci müdürü fen işleri şantiyesine atayarak nitelikli insan gücünü devletin yararına kullanmamış, devlet bu anlamıyla zarara uğramıştır. Bu ve benzeri uygulamalar nedeniyle işten çıkarılan, sürgün edilen, mobbinge maruz bırakılan emekçiler tarafından belediye hakkında çok sayıda dava açılmış, bu anlamıyla da devlet zarara uğratılmıştır. Yaptığı ilk icraatı insanların yaşam alanına müdahale etmek olan belediye başkanı binlerce yıllık tarihsel, kültürel ve sosyal birikimi olan kentimizi, kendi partizan ve gerici dünyasının sınırlarına hapsetmek istemektedir”

KENTE BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADI

Basın açıklamasında ayrıca; “Geldiği günden bu yana kente çivi bile çakamayan belediye başkanı, belediyenin çevre davalarından çekilerek aynı zamanda Bergama’nın doğasını, havasını, suyunu, kısacası kent insanının sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlayan ne varsa hepsine birden düşman olduğunu kanıtlamıştır. Belediye Başkanı halkının değil, maden şirketinin belediye başkanı olmayı yeğlemiştir. İnsan yaşamına müdahale eden, kentinin doğasını korumayan, çalışanlarına sürekli mobbing uygulayan Bergama belediye başkanının son icraatı bu kış gününde 3 emekçi kadın arkadaşımızı ve konusunda uzman, bölgenin tek kıdemli yüzme öğretmenini işten atmak olmuştur. Bu insanlık dışı uygulamanın ne çalışma hukukunda nede toplum vicdanında yeri yoktur. Onların maruz bırakıldığı hukuk ve insanlık dışı uygulamayı kınıyor, emekçi kardeşlerimiz haklarını geri kazanana kadar yanlarında olacağımızı buradan kamuoyuna duyuruyoruz. Şunu kimse unutmamalıdır ki zalimler, zulüm edenler tarihin çöplüğünde yok olur, giderler” ifadelerine yer verildi.

ÇORBA DAĞITILDI, NÖBET DESTEĞİNE KARAR VERİLDİ

Yapılan açıklamaların ardından Bergama Demokrasi Platformu adına Bergamalı kadınlar tarafından yapılan çorba, gelenlere dağıtıldı. Bergama Demokrasi Platformu ve Dikili Emek ve Demokrasi Platformu tarafından, belediye önünde hakkını arayan 3 kadın çalışana hergün nöbet desteği verilmesine karar verildi.

Editör: Haber Merkezi