"Cumhuriyetimize, Demokrasiye, Özgürlüklere ve Vatanımızın Bölünmez Bütünlüğüne Sahip Çıkıyoruz" temasıyla belediye tarafından düzenlenen kutlamalar CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Kaymakam Vekili Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Dikili Cumhuriyet Savcısı Özge Tekin Yaşar, Dikili İlçe Emniyet Müdürü Aşkın Çoksever ve Dikili İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Adnan Karalar'ın aralarında bulunduğu ilçe protokolü tam kadro yer aldı.


Kutlamalara, Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak başlandı. Serpil Taşer'in sunumunu yaptığı etkinlikte ilk olarak Dikili Belediyesi Sessiz Çığlıklar Korosu sahne aldı. Dikili'nin özel çocuklarından oluşan koronun seslendirdiği şarkılar ve türküler izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. 

Gecenin finalinde sahne alan Aysun-Ali Kocatepe Çifti, seslendirdikleri şarkılarla Dikililer'e müzik ziyafeti yaşattı. 
Etkinliklerin sonunda kalabalığa seslenen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "14 Eylül, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu'da yazılan şanlı destanın Dikili dizesidir. Bugünü sevgi ile kutlarken ifade etmek isterim ki, 94 yıl önce Dikili demek, Mustafa Kemal'e gönülden bağlılık demek ise, vatanın bölünmez bütünlüğüne koşulsuz sahip çıkmak demek ise bugün de böyle. Bizler 94 yıl önceki o ruhla, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e gönülden bağlıyız. Mustafa Kemal'in askerleri olarak, yüreğimizdeki Cumhuriyet sevdasıyla yarınlara umutla ve güvenle bakıyoruz. Ülkemizin yarınları Atatürk ilkelerine bağlılıkla tekrar aydınlanacak, Dikilimiz gibi olacak. Buna gönülden inanıyorum. Kentimizde de, ülkemizde de Atatürkçülük yıkılmaz bir kaledir. Atatürk ilkeleri ışığında her zaman gelişimi, çağdaşlığı kendine rehber edinen bir yerel yönetim olduk. Öyle de olmaya devam edeceğiz. Dikilili hemşerilerimin 14 Eylül Kurtuluş Günü'nü büyük bir kıvançla kutluyor, tüm ulusumuza Cumhuriyetimizin ışığında aydınlık yarınlar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi