EREN IHLAMUR// TUĞÇE KAŞ- Dikili Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Plaj Voleybolu Pro Beach Tour’un Dikili etabı sona erdi. 3 gün süren turnuva Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz tarafından ilçeye kazandırılan yeni Plaj Sporları Tesisi’nde gerçekleşti. Müsabakalarda Türkiye başta olmak üzere KKTC, Rusya, Ukrayna, ABD, Gambiya gibi çeşitli ülkelerden erkekler ve kadınlar kategorisi olmak üzere iki farklı kategoride toplam 32 takım, 64 sporcu yer aldı. Gündüz maçlarının yanı sıra gece maçlarının da yapıldığı turnuva, Dikilili sporseverlere keyifli anlar yaşattı.

‘ZENGİN BİR TESİS KAZANDIK’

İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sorularını yanıtlayan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, tesisin yapım aşamasını ve kente kazandırdığı öneme dikkat çekti. Kırgöz, Plaj Sporları Tesisi’nin çalışmalarına 45 gün önce başladıklarını söyleyerek, “Türkiye başta olmak üzere KKTC, Rusya, Ukrayna, ABD, Gambiya gibi çeşitli ülkelerden erkekler ve kadınlar kategorisi olmak üzere iki farklı kategoride toplam 32 takım, 64 sporcunun yer aldığı turnuvamızı gerçekleştirdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonuyla birlikte ortaklaşa başlattığımız bir projeydi. Tesise başladıktan sonra uluslararası turnuva düzenleme fikri gelişti. Spor Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımızla girişimde bulunarak, turnuvayı buraya aldık. 45 gün önce tesisin bulunduğu alan sazlıktı. Üst yapı düzenlemeleri yapılarak, taşlar döşendi. Alana özel kumlar getirdik. Gerçekten kolay bir iş değil ve çalışma arkadaşlarım çok özverili çalıştı. Sonuç olarak Dikili spor anlamında güzel ve zengin bir tesis kazandı” dedi.

‘İLGİDEN MEMNUNUM’

Turnuvaya gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunun altını çizen Kırgöz, “Tesisimiz sadece plaj voleybolu için değil, plaj futbolu, plaj tenisi ve plaj hentbolu gibi birçok karşılaşmaların yapılabileceği bir tesistir. Bin 300 seyirci kapasitesi var ve dünya standartlarına uygun. Dikili halkının bu turnuvaya sahip çıkmasından dolayı da ayrıca çok mutluyum. Sürecin kısa olmasına rağmen alanımızda oturacak yer yok” açıklamasında bulundu.

‘HAREKETLİLİK YARATTIK’

Belediye çalışmalarının Dikili’de her alanda hareketlilik yarattığını ve kentin kabuğunu kırdığını belirten Kırgöz, seneye gerçekleşecek uluslararası alandaki turnuvalar için de görüşmeleri başlattıklarını söyledi. Sporun her çeşidine ev sahipliği yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Kırgöz, “Dikili coğrafi açıdan çok zengin bir bölge ve bunu halka yansıtmalıyız. Esnafımızın lokmasının büyümesi noktasında kültürel, doğal, coğrafi zenginlikleri halkımıza, özellikle gençlerimize aktarmalıyız. Çalışmalarımızı bunların üzerine kurduk. Belediyecilik sadece yol, kaldırım, park yapmak değildir. Bunlar belediye başkanı ve belediyenin asli görevleridir. Her belediyenin böyle çalışması lazım. Biz göreve geldikten sonra kentte olağanüstü hareketlilik var. Hangi esnafa gitsem pandemiye rağmen işlerinin güzel olduğunu ve diğer yıllara oranla 4 kat daha fazla iş yaptıklarını söylüyorlar. Bunun temel sebebi; salgının bitmesiyle birlikte öncesinde yaptığımız hazırlıklar çerçevesinde kültür, sanat, spor, müzik anlamında önemli etkinlikler yapmamızdır. Bunlar arasında Kültür Sanat Festivalimiz’i gerçekleştirdik ve Türkiye’nin tüm siyasilerini, yazarlarını, aydınlarını Dikili’de misafir ettik. Canlı yayınlarla, söyleşi ve paneller düzenledik. Hem Çandarlı hem de Dikili’de konserler gerçekleştirdik. Şuan da Plaj Sporları Tesisi'nde 31 takımın yarıştığı etkinliğimizi yapıyoruz. Sezonun bitmesine rağmen otellerimiz dolu vaziyette. Biriç Windsurf’ün Türkiye ayağının biri Çandarlı’da gerçekleşti. Seneye uluslararası alanda turnuva yapmak için çalışmalarımızı da başlattık. Ayrıca sahil kenti olduğumuz için kalamar, sardalya ve ahtapotumuz bir markadır. Dikili Sardalyesi Türkiye’de markadır. Bunun farkındalığını yaratmak için de geçtiğimiz haftalarda şenlik düzenledik ve vatandaşımıza 1 tona yakın sardalye ikram ettik. Sporun her çeşidine ev sahipliği yapmaya, Dikili’mizin adını spor etkinliklerimizle duyurmaya devam edeceğiz. Her alanda bir hareketlilik yarattık ve Dikili kabuğunu kırıyor” açıklamasında bulundu.

‘İLK ŞAMPİYONLUĞUM’

Pro Beach Tour Dikili etabının final müsabakalarında kadınlarda Bahanur Gökalp ve Merve Çelebi ikilisini mağlup eden Rus ekibi Olga Motrich-Adelia Akhmetova çifti şampiyon oldu. Erkeklerde ise Hasan Hüseyin Mermer ve Sefa Urlu ikilisini yenen Murat Giginoğlu ve Volkan Göğtepe çifti birinciliğe ulaştı.

Erkeklerde birinci olan Murat Giginoğlu, İz Tv’ye özel açıklamalarda bulundu. İlk şampiyonluğunu yaşadığını söyleyen Giginoğlu, “Takım arkadaşımı tebrik ediyorum, çok güzel bir oyun sergiledik ve şampiyon olduk. İzmir halkına çok teşekkürler bizleri 2 gün boyunca yalnız bırakmadılar, İzmir voleybol seven bir şehir, benim için de çok özel bir şehir ilk şampiyonluğumu burada yaşadım. Çok güzel bir organizasyon, Dikili belediye başkanımıza, voleybol federasyonumuza çok teşekkür ediyoruz çok büyük emekleri var ve bu tesisi burada kalıcı hale getirdiler. Biz sporcuların, genç arkadaşlarımızın yeniden uluslararası arenada top oynaması için bu turnuvalar ve organizasyonlar çok önemli” dedi.

‘KENDİNİZE GÜVENİN’

Sporla ilgilenen kişilere kendilerine her zaman güvenmeleri gerektiğini söyleyen Giginoğlu, “Çok çalışmaları gerekiyor, voleybolda hatta tüm spor branşlarında başarılı olmak inanmaktan ve çok çalışmaktan geçiyor. Onlara gerek Türkiye’de gerek uluslararası arenada öncülük edebilirsek ne mutlu bize. Her zaman onların arkasındayız, destekliyoruz. Bu gibi turnuvalara katılarak kendilerini geliştirebilirler” ifadelerini kullandı.

‘YİNE GELMEK İSTERİZ’

Kadınlar etabında ikinci olan Bahanur Gökalp, turnuvayı, “Buraya çok büyük bir hazırlık dönemi geçirip gelemedik maalesef. Pandemiden dolayı birçok turnuvamız iptal oldu. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Madalyalarımızı aldığımız için çok mutluyuz. Dikili’yi çok sevdik bir daha gelmek istiyoruz” sözleri ile değerlendirdi.

İkinci olan diğer yarışmacı Merve Çelebi de, “Dikili halkına çok teşekkür ederiz, çok güzel bir organizasyon oldu. Gönül isterdi ki şampiyon olalım ama önceliğimiz final oynamaktı” dedi.

‘DİKİLİ BUNU HAK EDİYOR’

Dikili Jeotermal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak, Pro Beach Tour Dikili etabı ve etkinlik hakkında, “Her şey Dikili Belediye Başkanımızın talimatıyla başladı. Organizasyonlara yabancı değiliz, yıllardır yurtiçinde uluslararası organizasyonlar yapıyorduk. Bu plaj çok kötüydü, bataklıktı ve gençler spor yapamıyordu. Başkanımız Adil Kırgöz, ‘Burayı değerlendirin’ dedi. Ekip arkadaşlarımızla 45 gün gibi kısa bir sürede burayı tamamladık. Tabii ki Türkiye Voleybol Federasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleri oldu. Ama başkanımızın vizyonunu burada gördük. Başkanıma teşekkür ediyorum, Dikili halkına teşekkür ediyorum. İleride Dünya şampiyonası, Avrupa şampiyonası, Balkan Şampiyonasını da burada yapmak istiyoruz. Çünkü Dikili bunu hak ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi