Dikili Belediyesi zabıta ekipleri 11 ayın sultanı Ramazan’da fırın denetimlerini sıklaştırdı. İlçenin her noktasında yer alan denetimlerde ekipler ruhsat, hijyen ve fiyat tarifesi gibi önemli detayları inceliyor. Ekipler Ramazan olması dolayısıyla özellikle pide gram ve fiyatları üzerinde kontrollerini titizlikle gerçekleştiriyor.

Denetim kapsamında kontrole tabii tutulan işletmelerde Bergama Ticaret Odası tarafından belirlenen fiyat ve gramaj baz alınıyor. Ruhsat ve hijyen konusunda ise kurallara uymayanlara gerekli yasal işlem gerçekleştiriliyor. Zabıta ekipleri Ramazan ayı boyunca her gün denetimlerini sürdürecek.

Denetimlerle ilgili konuşan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz,“ 11 ayın sultanı Ramazan’da özellikle gıda işi ile uğraşan işletmelerimizde denetimlerimizi gerçekleştirdik. Özellikle Ramazan pidesinin satış fiyatı ve gramajı üzerinden denetimlerimiz yapıldı. İlçe genelinde yaptığımız çalışmada şu ana kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. Duyarlı olan işletme sahiplerimize teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi