Dikili Belediyesi'nin öncülüğünde biraraya gelen bazı vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78'inci yıldönümü olan 10 Kasım'da Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Bugün akşam saatlerinde Dikili Atatürk Meydanı'ndan otobüsle hareket edecek grup, sabahın erken saatlerinde Anıtkabir'e ulaşarak, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te Anıtkabir'de saygı duruşunda bulunacak.

Etkinliğe 52 vatandaşın katılacağını belirten CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Kentimizin dört bir tarafında yaşayan hemşerilerimiz Atamıza ve Cumhuriyetimize olan bağlılığıyla, el ele verip 10 Kasım'da, Ata'mızın huzuruna çıkacak. Dikilili hemşerilerimiz, ülkemizin ve Cumhuriyetimizin sıkıntılı bir süreçten geçtiği dönemde çok önemli bir dayanışmaya güç veriyor. 10 Kasım 2016 günü Atamızın manevi huzurunda, laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne sonsuza kadar sahip çıktıklarını, Atatürk devrim ve ilkelerinin ışığında yürümeye devam edeceklerini, kararlılıkla dile getirmek istemeleri çok önemli bir karardır. Bizler de daha önceden gerçekleştirdiğimiz Anıtkabir buluşmalarına çok önem verdiğimiz için bu yıl daha kapsamlı bir etkinlik düzenleyerek vatandaşlarımızdan gelen bu anlamlı talebi karşılamanın tarifsiz mutluluğu içindeyiz" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi