CHP'li Mustafa Tosun'un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından yatırım seferberliğine hız veren ve ilçenin ihtiyacı olan çok sayıda tesisi kente kazandıran Dikili Belediyesi, dev yatırımlarından birisini daha hayata geçirdi. Dikilili ev kadınlarının, ev işlerinden arta kalan boş zamanlarını değerlendirebilecekleri hobi kurslarına da yoğunluk verilecek tesisler Gazipaşa Mahallesi'nde toplam 500 metre karelik alan içerisinde 120 metre karelik bina da hizmet verecek.  

YOĞUN KATILIM

Yerel seçimlerde rekor bir oyla CHP'li Mustafa Tosun'un belediye başkanlığı görevine seçilmesinin ardından başlayan hizmet yağmuruyla Tam Otomatik Fırına, Belediye Sosyal Tesislerine, FIFA normlarında zemine sahip Erdal İnönü Stadı'na, Sosyal Markete, Çocuk Bilim Evi'ne, Belediye Sosyal Tesisleri'ne, Şafak Pavey Gençlik Merkezi'ne kavuşan Dikili'de hizmet devrimi durmuyor. Kadınların gündelik yaşamlarının kolaylaşması, güçlenmeleri, güçlenerek eşit kenttaşlık ile yurttaşlık konumuna yaklaşabilmelerine katkı sunma hedefiyle yapımı ve iç donanımları Dikili Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla tamamlanan Kadın Dayanışma Merkezi’nin resmi açılışı, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, eşi Nazan Tosun, CHP Dikili İlçe Örgütü, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, Dikili Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Dikilili kadınlar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleşti. 

“TESİSE CUMHURİYET ÇINARIMIZ PERİHAN ELİBOL'UN İSMİ YAKIŞIR”

Dikili Beledeyesi Kadın Dayanışma Merkezi'nin açılışında konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Sevginin kenti Dikili'mizin kadınlarına hizmet edecek ve gerekli olan her türlü altyapıya sahip merkezimizi bugün faaliyete açıyoruz. Dikili'mizin aydınlığının mimarı kadınlarımıza hizmet edecek böyle bir tesisi hizmete açmanın mutluluğunu hepimiz şuan doyasıya yaşıyoruz. Bu hizmetin hayata geçmesinde emeği geçen tüm personelimize ve yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sözlerimi fazla uzatmayacağım. Bu anlamlı günde kadınlarımızın konuşmasını istiyorum. Lakin çok önemli bir noktaya değinerek sözlerimi tamamlamak istiyorum. Dikilimiz çok önemli bir değerini, Cumhuriyet çınarını kaybetti. Hepimizin ve tüm Dikili halkının yakından tanıdığı Ebe Perihan Elibol annemizi 95 yaşında kaybettik. O, Cumhuriyetin ve Atatürkçülüğün yılmaz savunucusuydu. Burada kurs görecek ve çalışacak çok sayıda arkadaşım az önce bu tesislere Ebe Perihan Elibol Kadın Dayanışma Merkezi isminin verilmesi düşüncesini bizimle paylaştı. Bende bu düşünceden dolayı çok mutlu oldum. Geçmişimize, değerlerimize sahip çıkma inancıyla, kadınlarımızın bu girişimini memnuniyetle belediye meclisimize sunacağım. İnanıyorum ki, meclisimizin de desteğiyle bu anlamlı tesisimize Dikilimizin Cumhuriyet Çınarı Perihan Elibol'un adı verilecektir. Kendisine tekrar Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yeni bir açılışımızda buluşmak dileğiyle katılımlarınızdan dolayı bir kez daha hepinize teşekkür ediyor, tesisimizin kentimize ve kentlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"DİKİLİ BELEDİYESİ, KADIN DOSTU BELEDİYEDİR"

Başkan Tosun'un ardından konuşan Dikili Belediyesi'nin kadın meclis üyelerinden Sunay Yarar da, Böylesine güzel bir tesisinin açılışında katılımcılarla bir arada olmaktan ve seçilmiş bir kadın olarak bu kürsüde konuşmaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, kendi hayatından kesitler sunup, kadınların görev verilirse ne kadar başarılı olacağının en güzel örneğinin son 2 yılda Dikili Belediyesi'nde ortaya çıktığını dile getirdi. 

"TÜM KADINLARIMIZA ÇALIŞMALARIMIZA DAVET EDİYORUZ"

Kadın Meclis Üyesi Yarar'ın ardından kürsüye gelen Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Aydan Evren de,  Müdürlük olarak Dikili halkına kültür, sanat ve eğitim alanında hizmet götürmeye tüm hızıyla devam ettiklerini ifade etti. Evren, "Dikili Belediyesi olarak, bugün başkanımız Mustafa Tosun önderliğinde çok önemli bir yatırımı daha hayata geçiriyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. Bugün, burada özgürce, bu kürsüde bir kadın olarak konuştuğum için önce şahsım ardından da Dikili Belediyesi’nde çalışan tüm kadınlar adına, "Şuna inanmak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir." diyen Mustafa Kemal Atatürk'üme gönül dolusu şükranlarımı ifade etmek istiyorum… Kadınlar olarak hep birlik olacağımızı, çalışacağımıza, Cumhuriyetimize daha çok sahip çıkacağımıza kararlılıkla söz veriyoruz. Tüm Dikili kadınlarımızı başlattığımız çalışmalarımızda yer almaya ve aydınlık günler mücadelesine katkı sunmaya davet ediyoruz" dedi

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve kadınlar tarafından gerçekleştirilen ve coşkunun en üst seviyede olduğu kurdele kesim töreninin ardından Dikili kadınlar Başkan Tosun’la hatıra fotoğrafı çektirerek, böyle bir tesisi kente kazandırmasından dolayı teşekkürlerini sundular.

Editör: Haber Merkezi