Bazı basın yayın organlarında yer alan;  “Dikili Belediyesi asgari ücrete yönelik yapılan zamdan sonra çalışanlarının maaşını düşürme kararı alarak yüzlerce işçiyi mağdur etti… Taşeron işçilerine baskıyla evrak imzalattırıldı… Evrakları imzalamayan personellere maaş düşürme ile işten çıkarma tehditlerinde bulunuldu… Dikili Belediyesi’ne 100 yakın CHP’li işe alındı ve alınmaya devam ediliyor…’’ gibi birbiriyle çelişken, gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan karalama ve kafa karıştırmaya yönelik iddialarla ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

1- Haberde kullanılan, “Dikili Belediyesi taşeron temizlik işçilerinin maaşını düşürdü, mağdur etti” iddiası haksız, mesnetsiz ve maksatlıdır. Çünkü iddia edildiği gibi taşeron temizlik işçilerinin asgari ücrete göre herhangi bir maaş düşümü olmamış aksine Dikili Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron işçilerin en düşük maaşı net 1650 TL’dir (Binaltıyüzelli Türk Lirasıdır). 2014 Yerel seçimleri itibari ile görev yapmakta olan Mustafa Tosun da, “Emek en yüce değerdir” ilkesi ile çalışanlarına gönülden değer Cumhuriyet Halk Partili Dikili Belediye Başkanıdır.

2- Dikili Belediyesi sevgiyi kentine rehber alan bir belediyedir. Haberde yer alan tüm iddialar gerçek dışı ve iftiradır. Sözde haber hiçbir somut belge ve bilgiden oluşmaktadır. Ancak iftira olduğu aşikar olan iddialar, ısrarla kamuoyunu yanıltmak için kullanılmaktadır. Bu haberi yapan-yaptıran kişilere çağrı da bulunarak “taşeron işçilerine baskıyla evrak imzalattırıldı… Evrakları imzalamayan personellere maaş düşürme ile işten çıkarma tehditlerinde bulunuldu” iddialarını ispatlamaya davet ediyoruz. 

3- Dikili’yi, Dikili halkını gönül bağıyla seven Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun için, söz konusu sözde haberde “işçilerin yasal hakkı olan asgari ücret zammına bile göz diken” ifadelerin kullanılması, kişilik haklarına saldırı oluşturur niteliktedir. Çünkü basının haber verme hakkının gerçeklik, güncellik, kamu yararı, toplumsal ilgi, konu ile ifade arasında düşünsel bağlılık unsurları ile sınırlı olduğu belirtilmiştir. Lakin sözde haberde bu sınırın apaçık aşıldığı ortadadır.

4- Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun yerel seçimlerde %50’den fazla oy alarak başkanlık göreve seçilmiştir. İlçe sınırlarında yaşayan ve seçme hakkına sahip her iki kişiden biri CHP’ye, dolasıyla Mustafa Tosun’a oy vermiştir. Ayrıca, kapanan ve Dikili Belediyesi’ne dâhil olan Çandarlı Belediyesi’nde en son yönetimde AKP’li yönetim olmasına rağmen oradan gelen hiçbir işçi çıkarılmamış ve eşit şartlarda Dikili Belediyesi bünyesinde çalışmaya devam etmiştir, halende devam etmektedir. Dikili Belediyesi Başkanı Mustafa Tosun’un göreve başladığı ilk günden itibaren hiç kimseyi ötekileştirmemiş ve dışlamamıştır. Başkan Tosun’un ilk gün olduğu gibi, bugün de yarın da ayrısı da gayrısı da yoktur. 

5- İşçi alımları taşeron firma tarafından yapılmaktadır. Belediyemize hizmet veren taşeron şirkete işçi alımlarının, işe alınan kişinin partisine göre değil, alım yapılan iş dalına ilişkin kişinin mesleğini belirleyen bir belgesine ve tecrübesine göre yapıldığı ilgili kurum tarafından tarafımıza bildirilmiştir.

6- Bahse konu karalamaya yönelik iddiaların yer aldığı gazete ve internet sitelerinin Belediye Başkanlığımıza cevap hakkı vermemesi, başkanlığımızdan konuyla ilgili herhangi bilgi, belgenin istememesi de manidardır.  Ayrıca herhangi bir resmi kurumdan da bilgi alma gayretine girilmemiştir.

7- İftira ve karalamayla dolu olan sözde haberlerin Dikili Belediyesi’nin çok sayıda sosyal, kültürel projeyi ve fiziksel yatırımı hizmet olarak hayata geçirdiği bir dönemde yapılması da düşündürücüdür.

Sonuç olarak; sözde haberde belirtildiği gibi Dikili Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron işçi maaşları asgarin ücretin altında değil; aksine taşeron işçilerin en düşük maaşı net 1650 TL’dir. Ayrıca Dikili Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron işçilere hiçbir şekilde baskı yapılmamış ve tehdit edilmemişlerdir. Taşeron firmaya işçi alımı ilgili firma tarafından, Dikili’de yaşayan vatandaşlarımız arasından yapılmış olup, işçi alımında herhangi bir partizanca düşünce sergilenmemiş, şirket tarafından yapılan işçi alımları bilgi, birikim ve tecrübe esasına göre yapılmıştır. Aksini iddia edenlerini de ispata davet ediyoruz.

Amacı itiraf atarak, karalama yaparak baskı kurup reklam alma hevesinde olan veya siyasi düşünerek itiraflarla vatandaşlarımızın kafasını bulandırmak isteyenlerin ortaya attığı yalanlara ve yalan haberlere itibar edilmemesini ifade ediyor, konuyla ilgili gerçekleri kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Dikili Belediye Başkanlığı

Editör: Haber Merkezi