Dikili Belediyesi, temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşam idealiyle gerçekleştirdiği geri dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ambalaj atıklarının da başarı ile toplanıp, geri dönüşüme kazandırılması için seferberlik başlattı.

Proje kapsamında eğitim kurumlarının bahçeleri başta olmak üzere Dikili’nin farklı bölgelerine, geri dönüşüm üniteleri yerleştirildi. İlk aşamada, kent genelinde 75 adet geri dönüşüm ünitesi hizmete sunuldu. Özel tasarıma sahip ünitelerde, kağıt ve karton ambalaj atıklarının yanı sıra plastik ve metal ambalaj atıklarının da toplanıp, geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor.

'ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Ambalaj Atıklarının Geri Kazanımı Projesi”ne ilişkin açıklamada bulunan Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisi Seray Bozkaya, çevrenin korunması ve geri dönüşümü mümkün atıkların ekonomiye kazandırılması için büyük bir titizlikle çalıştıklarını söyledi. Bozkaya, “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak kentimizde atık bitkisel ve madeni yağların, kullanılmayan cam şişelerin ve ömrünü tamamlamış pillerin toplanıp geri dönüşüme kazandırılması için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Şu ana kadar bu çalışmalarımızda çok önemli başarılar elde ettik. Şimdi de ambalaj atıklarının toplanması için yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Daha önceden belirlediğimiz noktalara geri kazanım kutuları olarak adlandırdığımız özel kumbaraları yerleştirerek toplayacağımız kağıt, karton, plastik, cam ve metal ambalaj atıklarının, geri dönüşüme kazandırılmasını amaçlıyoruz. Bu projemizde de başarılı olacağımıza yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi