Dikili Belediyesi’nin, çocuklar ile gençleri kültür- sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak için genç ve başarılı tiyatro eğitmeni Damla Ekeke İkiz’in koordinatörlüğünde hayata geçirdiği Atarneus Tiyatro Topluluğu Projesi, gençlerin çağdaş eğitimine kavuşması hedefini 12’den vurmaya devam ediyor. 

Dikili Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk bilinci ile kentteki çocuklarla gençlerin kötü alışkanlıklardan koruması ve boş zamanlarında sanata yönlendirilmesine yönelik kurulan Atarneus Tiyatro Topluluğu’nda kurs gören Şive İlayda Yıldırım ile Aleyna Coşkun, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin gerçekleştirdiği  özel yetenek sınavını başarıyla geçerek Sahne Sanatları Bölümü’nde eğitim görme hakkını elde etti. Gerçekleştirilen özel yetenek mülakat sınavı sonuçlarına göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nü kazanan Yıldırım ve Coşkun, kent tarihinin ilklerine arasına adını yazdırdı.

Yükseköğrenime başarıyla adım atan Yıldırım ve Coşkun’a başarılarının devamını dileyen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Atarneus Tiyatro Topluluğu’nun verdiği kursların meyvelerini almaya başladıklarını belirtti. Başkan Tosun açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren kursumuzda iki güzel yürekli, Atatürk sevdalısı kızımızın ülkemizin en seçkin sanat eğitimi veren üniversitelerinden biri olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nü kazanmasından dolayı büyük onur yaşıyoruz. Bu güzel yürekleri kardeşlerimizi, eğitmenlerini ve ailelerini gönülden kutluyorum. Bu bir başlangıçtır. Önümüz yıllarda bu başarının artarak devam edeceğine gönülden inanıyorum.  Dikili Belediyesi olarak bizlerde sanata, spora, eğitime tam destek olmaya devam edeceğiz”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nü kazanan öğrenciler Yıldırım ve Coşkun da kendilerinin gelişimine ve başarısına giden yoldaki katkılarından dolayı Belediye Başkanı Mustafa Tosun'a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi