Ömrünü vatan hizmetine adayan, milletinin geleceğine yön veren değerleri cadde ve parklarında yaşatan Karşıyaka Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı da unutmadı. Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinin simge ismi Denktaş, Karşıyaka’daki KKTC Girne Parkı’nda açılan büstü ile ölümsüzleşti.

Açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile KKTC İzmir Konsolosu İpal Emin, CHP PM Üyesi Ali Öztunç, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Zeki Bulunç, Kıbrıs Türk Kültür Derneği İzmir Şube Başkanı Alev Özmehmet, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Denktaş’ın tüm Türk dünyası için çok önemli bir lider olduğunu vurgulayan konuşmacılar; 13 Ocak 2012’de yaşamını yitiren efsane devlet adamını sevgi, saygı ve minnetle andı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu lideri ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı büstüyle selamlıyor, saygımızı ve minnetimizi çevre ve kentlilik bilincimizle gösteriyoruz. Rauf Denktaş, hiç kuşkusuz ki 20. yüzyılın sonu ve 21. yüzyılın başı olarak tarihlenecek bir süreçte, özgürlük ve bağımsızlık savaşçılarının başında gelmektedir. Kıbrıs Türk kesiminin haklı davasını ödünsüz biçimde savunan ve nihayet KKTC’nin kuruluşuna  damgasını vuran Rauf Denktaş’ın adı, parkı ve büstü Karşıyaka’mıza çok yakışmıştır. Kıbrıs Türk Kültür Derneği İzmir Şubesi’ne, dayanışması ve işbirliği için teşekkür ediyorum” dedi.

CHP PM Üyesi Ali Öztunç, “Denktaş, Türk dünyasının yetiştirdiği en önemli liderlerden biridir. Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs Türkü’nün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını yazdırmıştır. Bugün dünya liderliğine soyunanların da Mustafa Kemal Atatürk’e, İsmet İnönü'ye, Ecevit'e, Rauf Denktaş'a bakması gerekiyor. Karşıyaka Belediye Başkanımızı tekrar kutluyorum. Değerlerimizi hatırlamamız ve anmamız gerekiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi