Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 45. yılında Buca’da Üç Fidan Anıtı önünde anıldı. Ellerinde meşaleler, üstlerinde ‘unutmadık’ yazan tişörtleriyle Betontaş bulunan Üç Fidan Anıtı’na yürüyen yüzlerce İzmirli, Türkiye’deki gençlik hareketinin üç önderini 45 yıl sonra yine idam edildikleri saatte andı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, hiçbir kişisel çıkarları olmadan halkının bağımsızlığı için mücadele eden devrim şehitlerinin önünde saygıyla eğildiğini belirterek, “Üç fidanın o günlerde söylediklerinde ne kadar haklı olduklarını bugün görüyoruz. Biz de bu yolda kararlılıkla yürüyecek ve asla dönmeyeceğiz” sözleriyle duygularını dile getirirken, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de, ”Devrim şehitlerinin başlattığı bu mücadele bitmedi, bitmeyecek. Bunu bitirmeye de kimsenin gücü yetmeyecek” diye konuştu.

İLGİLİ HABER: Deniz Gezmiş anmasında gazetemize ödül 

Türkiye'de gelişen gençlik hareketinin en önemli önderlerinden olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 45 yıl önce idam edildikleri saatte Buca’da Üç Fidan Anıtı önünde toplanan kalabalık tarafından anıldı. Sabah saat 03.30’da Buca Tenis Kulübü önünde toplanan yüzlerce İzmirli, üstlerine ‘unutmadık’ yazılı tişörtler giyip, Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in ışığını simgeleyen meşalelerle Betontaş’taki Üç Fidan Anıtı’na sessizce yürüdü.

Anma törenine; CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı,  68’liler platformu üyeleri ve çok sayıda İzmirli katıldı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ülkeleri için yaptığı bağımsızlık mücadelelerini anlatan video gösterisinin ardından anma törenine katılan kitle temsilcileri tek tek söz alarak bağımsızlık mücadelesini yılmadan sürdüreceklerini dile getirdiler.

İLGİLİ HABER: '68'den bu yana tek adam diktatörlüğüne hayır diyoruz'

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bıraktığı bağımsızlık mücadelesi mirasını yılmadan sürdüreceklerini belirtirken, “Bu mücadele bitmedi, bitmeyecek. Bunu bitirmeye de kimsenin gücü yetmeyecek. Bu mirasa layık olmak için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Anma töreninde duygu dolu anlar yaşayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının verdiği tam bağımsızlık mücadelesinin takipçisi olacaklarını vurgulardı konuşmasını, “Bizler de aynı cesaretle hiç yılmadan tüm baskılara rağmen, ne olursa olsun mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Görüyoruz ki Deniz Gezmiş ve arkadaşları o günlerde söylediklerinde ne kadar haklılarmış. Biz de bu yolda kararlılıkla yürüyecek ve asla dönmeyeceğiz. Işıklar içinde uyusunlar”  sözleriyle sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi