Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Arı ve Gazeteci Nedim Atilla konuşmacı olarak katıldığı tören, Sahilevleri Balıkçı Barınağı’nda gerçekleşti. Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere Slow Food Birliği başkanları İlke Engin ve Tuna Türksever, CHP İlçe Başkanı Mesut Durgun, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve balıkçılar katıldı.

“ULUSAL BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ”
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Denizlerdeki sosyal ve ticari hakimiyetimiz ulusal bağımsızlığımızın en büyük sembollerinden biridir. Bu gücü bize kazandıran Ulu Önderimiz Atatürk’e şükran borçluyuz. Denizlerimizi temiz tutmaya, deniz canlılarını korumaya ihtiyacımız var. Bu da bizim en önemli görevimiz. Geçen yıl başlattığımız ve geleneksel hale getireceğimiz Deniz Festivali’nde de bu değerlerimize farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

“ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN YÜRÜMELİYİZ”
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Arı “Denizcilik kültürünü geliştirmeyi ve Türk Denizciliğini daha ileri seviyelere getirebilmeyi amaçlayan Kabotaj Kanunu’nın yıl dönümünü her yıl coşkuyla kutluyor olmamız çok değerli. Ulusal bağımsızlığımızın simgelerinden olan denizlerdeki hakimiyetimizi, Atatürk’ün gösterdiği ilkeler doğrultusunda sonsuza kadar korumalıyız” diye konuştu.

“BİO-ÇEŞİTLİLİK ÖNEMLİ”
Gazeteci Nedim Atilla “Deniz ürünlerinin çeşitliliği, bu anlam elde edilecek maksimum yarar, denizciliğin en kıymetli alanlarından biri. Atatürk 1937’de bu bio-çeşitliliğin temelini attı. Kıyı balıkçılığı Slow Food’un en önemsediği konu. Küçük üreticiyi nasıl destekliyorsak, kıyı balıkçılığını da desteklemeliyiz. Çünkü bir gün balık biterse, yolun sonuna gelmişiz demektir. Bu da kabotaj kadar önemli bir konu” dedi.

Editör: Haber Merkezi