2002 yılından bu yana DenizTemiz Derneği/TURMEPA koordinatörlüğünde “Deniz Varsa Hayat Var” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki merkezi Çanakkale olacak. Etkinlik, TURMEPA’nın hayata geçirdiği “Çanakkale Deniz Aşıkları - Çanakkale İçin Mavi Adım” Projesi kapsamında, Çanakkale’de (Kepez, Çardak, Bozcaada, Kilitbahir) yapılacak.

Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası, Çanakkale’nin yanı sıra İzmir, Antalya, İzmit, Muğla, Bodrum ve Fethiye kıyılarına uzanacak. İzmir’deki Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası’nın adresi Urla. Deniz gönüllüleri, 15 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 11.00’de Urla İskele Mevkii Ada Yolu’nda buluşacak.

Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi, TURMEPA/DenizTemiz Derneği ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi işbirliği ile düzenlenen etkinliğe Altınköy Koyu Koruma Derneği, İzmir Çevre Gönüllüleri Platformu ve Tema Vakfı destek veriyor. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı dalış timleri ve Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu dalış ekibi de etkinliğe denizden katılacak. Kıyı temizliği Urla İskele civarı ve Altınköy’de iki aşamalı olarak yapılacak. Etkinlik sonucunda kıyıdan ve denizden toplanan her atık kayıt altına alınarak sergilenecek.

Editör: Haber Merkezi