Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesi'nde Tiyatro Kıyı'nın "Onlar" oyunu tam bir dayanışma, dostluk ve sanatta omuz omuza oluşun somut örneği oldu. Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği'ne üye İzmirli altı ayrı tiyatronun yönetmeni bir araya gelip bir oyun yaptı. Beş yönetmenin oynadığı oyunu, yine birlikten başka bir yönetmen sahneye taşıdı.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, Menemen Belediye Tiyatrosu, Güzelbahçe Belediye Tiyatrosu, Narlıdere Umut Tiyatrosu ve Buca Seskem Tiyatro'nun yönetmenlerinin yer aldığı projenin provaları Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesinde gerçekleşti. Yaklaşık 4 ay süren provalarda öğrencilik günlerine dönen hocaların performansı görülmeye değer.

Turgut Özakman'ın "Duvarların Ötesi" oyunundan uyarlanan "Onlar" isimli oyunu, BBŞT Sanat Yönetmenlerinden Ant Aksan uyarlayıp sahneye taşıdı. Cezaevinden kaçan dört mahkumun ve rehine aldıkları bir öğretmenin maceralarını içeren oyun, değişik kurgusu ve oyun içerisinde yaratılan farklı düzlemleri ile dikkat çekiyor.

Oyunda Ali Soner Günüç, Orhan Demir, Selin Akın, Zekeriya Hocalar ve Metin Güler rol aldı. Seyircinin büyük ilgiyle izlediği ve zaman zaman oyuna bile katıldığı "Onlar" alkışlar eşliğinde sona erdi. Salonu dolduran tiyatroseverler tarafından büyük beğeni alan oyunun sonunda Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler tarafından BBŞT ailesine bir de teşekkür plaketi sunuldu.

Proje koordinatörü ve Birlik başkanı Metin Güler "Onlar" ile ilgili "Ülke tiyatrosuna bir nefeslik bile olsa yeni bir soluk katabilmenin sorumluluğu içerisindeyiz. Tiyatrocuların birbirini sevmediği önyargısını birazda olsa kırabilmenin ise sevincini yaşıyoruz. Öğrenci olmanın haylazlığı ile başlayan prova süreçleri, projenin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğa dönüştüğünde anladık ne kadar önemli bir iş yapıyor olduğumuzu. Dayanışmamız, dostluğumuz ve sunduğumuz koşulsuz emek iyi bir örneğe dönüşecekse ne mutlu bizlere. Çünkü tiyatronun gerçek ve samimi birlikteliklere ihtiyacı var. Çünkü birlikteysek güçlüyüz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi