İZ GAZETE – İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde Belediye Başkanı Hasan Karabağ, astsubay başçavuş rütbesindeyken kızı ile evlenen damadı Gökalp İşin’i önce belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde memur olarak işe başlattı. Sonrasında damat Gökalp İşin müdürlüklere vekalet etmeye başladı, son olarak ise Belediye Başkanı olan kayınpederinin görevdeki beş başkan yardımcısından birisi oldı. Damat İşin’in yeni görevi meclis toplantısında bilgi olarak paylaşılıp, basında yer alınca tepkiler de gelmeye başladı.

Konuya dair haberimize sosyal medyadan yorum yazan, gazetemizi arayarak ulaşan onlarca İzmirli Başkan Hasan Karabağ’ın uygulamasına tepki gösterdi. Okurlar  durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olması ile kıyasladı. Gelişmenin sosyal demokrat bir belediye başkanına yakışmadığını ifade eden CHP üyesi vatandaşlar ise başkana ‘Bu olmadı başkan, kararını gözden geçir’ uyarısında bulunurken, CHP Genel Merkezi’ne de çağrı yaptı: ‘Gerekirse soruşturma başlatılsın’

İşte yorumlardan bir kaçı:

Tacettin Y. : Haber doğru mu? Doğruysa Sosyal Demokrat Olduğunu Söyleyen Sayın başkana yakışmayan bir durumdur. Bu durumda ilgililerin gereğini yapması gerekmez mi? Aksi Takdirde güvenirliğiniz tartışılır.

Hatice Y: CHP’li belediye yakışmadı... Neyse gereği yapılsın... Hiç kimse makamında torpil yapmamalı.

Belgin D: Yaptıkların iyiydi bu olmadı başkan

Seher Ş: Biz AKP akraba yandaş kayırması yapıyor diye kızıyoruz ama iktidar olursa bunların yapacakları da bu olacak demek ki…

Hüseyin M: Bunlara göre normaldir bir şey yok hemen cevap hazır reisin damadı bakan. Kızı da reisin danışmanı ne farkınız var yanlışa yanlış.

Abdurrahman P: Yazık hemi de çok yazık. Hem halkçı olacaksın, hem de solcu. Birde başkalarını eleştireceksin. Tutmaz bu caka. Ondandır, belki bu başarısızlık. Başka da ne demeli?

Necla Ö: Olmadı Başkan, başkalarını kınarken siz yapmayacaktınız… Tam yükselişe geçerken dibe vurup, hassas noktadan vuruyorsunuz. CHP onlar yapıyorsa biz de yaparız deme lüksünüz yok. Çok beklersiniz. Etik değil. Yazık

Gönül K: Çok yanlış yaptın Sayın Karabağ biz diğer belediye başkanlarına kızarken sizin yaptığınız hiç doğru değil ne farkınız kaldı diğer taraftan. Hemen geri çekmelisiniz benim ilçemin başkanı olarak !!!

Sevim K: Ne var birileri yedi sülalesini etrafına topladı da kimseden gığ çıkmadı da CHP yapınca niye kıyamet kopuyor onu anlamış değilim hocanın misali onlara yakışıyor da CHP niye yakışmıyor.

Mesut I: Siz başkan olmayı beceremediniz hasan bey damadınız başkan yardımcılığını nasıl becericek merak içindeyim

Yücel Ş: Dünden bugüne yaşananları göz önüne aldığımızda, herkesin daha dikkatli olması gerekli. Siyasi kimliği ne olursa olsun Devlet makamları hiç kimsenin babasının malı değildir. Damadı bu göreve layık olsa bile bu atama yapılmamalıydı.

Salih U: Olmaması gerek CHP’li bir başkana yakıştıramam AKP den farkı kalmaz

Şahin G: Yok aslında birbirinizden farkınız al birini vur ötekine… Bu yapılanı onaylayan arkadaşlar bu saatten sonra AKP'nin pisliklerini hangi yüzle eleştireceksiniz?

Melek A. E: CHP gereğini yapacaktır CHP tabanı seçmeni buna göz yummaz! Derhâl yolsuzluk usulsüzlük adam kayırma kişiye göre halkın malını gasp etmiş Belediye başkanlarını bünyesinde barındırmasın CHP baştakiler bunları asla affetmesin derhal hakkında soruşturma başlatsın, gözümüz üstünüzde!

Basri K: AKP’den ne farkı var bu hareketin

Editör: Haber Merkezi