Cumhuriyet'in kenti İzmir'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir haftaya yaydığı etkinliklerle kutlanan Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim akşamı müthiş bir finale sahne oldu. Gece geç saatlere kadar süren ve sokaklara taşan Cumhuriyet kutlamaları fener alayı ile başladı.

HABERİN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve toplumun her kesiminden binlerce İzmirli kol kola girerek marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe ellerinde fenerler,  Türk bayrağı kostümlü tahta bacaklar ile jimnastik yapan gençler renk kattı. Meşalelerle aydınlanan birinci Kordon, Türk bayrakları ile kırmızıya boyandı. Saatler 21.00'i gösterdiğinde ise heyecan doruğa ulaştı.

KOCAOĞLU, CUMHURİYETİ KORUMAK İÇİN ANT İÇTİ

Gündoğdu Meydanı'nda kurulan sahnede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  İzmir halkını selamlayarak Cumhuriyet bayramlarını kutladı. Bayramları ve özellikle 29 Ekim Cumhuriyet bayramını İzmir’de büyük bir coşku içinde kutladıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bütün ulusal bayramlarda,  ülkemizin kurucusu,  kurtarıcısı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı ifade etmek üzere kutlamalar yapıyoruz. Özellikle en büyük bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle birlik ve beraberliğimizi sağlıyoruz. Bugün Atatürk'ün en çok sevdiği,  annesini emanet ettiği kentten,  İzmir'den tüm İzmirli hemşehrilerimizle birlikte haykırıyoruz.  Biz İzmir'de biriz;  bütün üz.  Ülkemizin bağımsızlığı,  Cumhuriyetimiz'in korunması,  kollanması,  gelişmesi, demokrasi,  insan hakları,  hukuk devleti için sonuna kadar mücadele edeceğimize söz veriyor, ant içiyoruz" diye konuştu.

HABERİN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ziz Kocaoğlu'nun ant içmesinin ardından Gündoğdu Meydanı'nın dolduran binlerce İzmirli, hep bir ağızdan 'ant içiyoruz' dedi.

NİLÜFER VE FERİDUN DÜZAĞAÇ SAHNE ALDI

Başkan Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Nilüfer,  konserine "Mavilim" şarkısı ile başladı. İzmir'in çok güzel bir şehir olduğunu ve burada yaşamayı çok istediğini belirten Nilüfer, "Uzun süredir İzmir'de konser vermiyordum. Sizler bu doğası, denizi, her şeyi ile çok güzel bir kentte yaşıyorsunuz, çok şanslısınız" diye konuştu.

"Caddelerde rüzgar", "İntizar", "Bir Garip Yolcuyum", "Seni Beklerim Öptüğüm Yerde" gibi sevilen şarkılarıyla İzmirliler'e unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatan Nilüfer, geçtiğimiz yıl yaşamını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan'ı da "Geceler", "Esmer Günler", "Mor Menekşe" isimli şarkılarıyla andı. Ünlü sanatçı bir ara sahneye gelen Mustafa Kemal Seyhan isimli bir vatandaşla  "Hangimiz Sevmedik" şarkısını söyledi.  

Sahnede bir buçuk saat kalan ve 20 şarkı seslendiren Nilüfer daha sonra ünlü sanatçı Feridun Düzağaç'ı sahneye davet ederek  "Kavak Yelleri" şarkısında düet yaptı. İki sanatçı ardından “Onuncu Yıl Marşı”nı tüm İzmirlilerle birlikte söyledi. Nilüfer’in ardından sahne alan Feridun Düzağaç da sevilen 10 parçasıyla İzmirliler ile birlikte oldu.

HABERİN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Haber Merkezi