Geçtiğimiz yıl hayata veda eden, Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Konak İlçe Yöneticisi, Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı, Roman Kanaat Önderi Cumhur Yetişir’in adı, Konak Belediyesi’nin Konak Kent Konseyi ile birlikte düzenlediği törenle, Ege Mahallesi’nde yaşadığı sokağa verildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, Roman STK'lar, muhtarlar, Yetişir'in ailesi ve mahalle sakinlerinin katıldığı sokak açılışı Dünya Romanlar Günü’nde gerçekleştirilerek ayrı bir anlam kazandı. Açılış öncesi mahalle sakinleriyle ve Cumhur Yetişir’in ailesiyle sohbet eden Başkan Batur, hal hatır sorup mahallelinin taleplerini dinlemeyi de ihmal etmedi. Batur, “Cumhur Ağabeyimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönetici olarak da emek vermiş değerli bir büyüğümüzdü. Roman toplumunun problemlerinin gündeme getirilmesi ve çözüm aranmasında çok büyük emek verdi. Nur içinde yatsın. Bugün Dünya Romanlar Günü’nü onu da anarak kutluyoruz” diye konuştu. Sokak açılışı için düzenlenen törende Cumhur Yetişir’in ansına suya karanfiller bırakıldı.

“MÜCADELE BAYRAĞINI DEVRALDIK”

Sokak açılış töreninde ilk olarak, aile adına, Cumhur Yetişir’in oğlu Tamer yetişir konuştu. “Dünya Romanlar Günü’nde, babamın isminin oturduğu sokağa verilmesi, Yetişir ailesi olarak bize onur verdi ve duygulandırdı” diyen Yetişir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Roman dostu olan, Romanları yakından tanıyan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ve kent konseyine sonsuz teşekkürler. Babamın kimseye zararı olmamış aksine faydası olmuştur. İlk kurulan Roman STK’lara kurucu üye olmuştur. Mahallemizdeki gençlere futbolu sevdirmiş, Ege Çağlayan Spor Kulübünde başkan yardımcısı ve antrenör olmuştur. Tek amacı gençlerimiz uyuşturucudan uzak tutmaktı. Daha sonra kentleşme hakkında çalıştı, Kent Konseyinde çalıştı. Ben ve kardeşlerim, babamın mücadele bayrağını devraldık.”

SON MEKTUP DUYGULANDIRDI

Tamer Yetişir’in ardından söz alan Konak Kent Konseyi Genel Sekreteri Alper Yağlıdere, Cumhur Yetişir’in vefat etmeden bir hafta önce Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a yazdığı mektubu okuyarak törene katılanları duygulandırdı. Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ise “Konak Kent Konseyi Engelli Komisyonu Başkanı, Roman halkının yılmaz savunucusu sevgili Cumhur Ağabeyimi saygıyla, sevgiyle anıyorum. Belediye Başkanımız Abdül Batur’a ve tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, bu sokağa ismini verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

BATUR: BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR DAYANIŞMA RUHU YAKALANMAMIŞTI

Dünya Romanlar Günü’nü Konak’ta, büyük bir dayanışmayla kutladıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhur Yetişir’i de böyle özel bir günde ve mahallesinde, sokağında adını yaşatarak andıklarını ifade etti. Roman vatandaşların sorunlarını yakından takip ettiklerini dile getiren Başkan Batur, şöyle konuştu:

“Dünya Romanlar Günü’nde Cumhur Ağabeyimizi en iyi şekilde anmanın böyle olacağını düşünerek Cumhur Yetişir’in adının yaşadığı sokağa verilmesini meclisimizden oybirliğiyle çıkardık. Emeği geçen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yıl Dünya Romanlar Günü’nü, daha organize bir şekilde, Roman STK’larıyla bir araya gelerek kutladık. Roman STK’larıyla Arge Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalarla, bundan sonra üretilecek projelerde birlikte çalışacağız. Roman STK’larında çalışan, emek veren dernek yönetici ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar böyle bir dayanışma ruhu yakalanmamıştı. Roman kardeşlerimizin sorunlarını, çocukların ve gençlerin yaşadığı sıkıntıları, mahallenin yaşadığı sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Bu sorunları belli bir program dahilinde çözmek hepimizin görevi. Biz sosyal demokrat belediyecilik yapıyoruz. Halkı düşünen, halkın sıkıntılarını çözen ve insanların bir arada yaşamasını sağlayan ve bu birlikteliğin getireceği mutluluğu paylaşan bir belediyecilik anlayışını sergiliyoruz.”

PURÇU: BUGÜN, EN ANLAMLI DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da yaptığı konuşmada Cumhur Yetişir’le olan anılarını anlattı. “CHP’li olmayı Cumhur Ağabeyimizden öğrendik” diyen Purçu, şunları söyledi:

“Dünya Romanlar Günü’nde, bizim yoldaşımız, sevgili Cumhur Ağabeyimizi anmamızı sağlayan kıymetli belediye başkanımız Abdül Batur’a, meclis üyelerine ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Her şeyi bu mahallede, Cumhur Ağabey ile birlikte yaptık. Biz, Cumhuriyet Halk Partili olmayı Cumhur Ağabeyden öğrendik. Üniversiteden dönmüştük, gençtik, Cumhur Ağabey ise CHP’liydi ve yıllardan beri koşturuyordu. Bize CHP kapısını o öğretti. Roman mahallesinde nasıl çalışacağımızı, hoşgörü, sakinlik ve sabrı ondan öğrendik. Beni hiç yalnız bırakmadı, benim üzerimde çok emeği oldu. Gece gündüz, mahalle mahalle çalıştık. İlk derneklerimizi birlikte, o hep yanımızda, önümüzde, arkamızdayken kurduk. Bana, ‘Oğlum, şu mahallelerde bir tane üniversite mezunu yok. Sen milletvekili olacaksın ve bizim sorunlarımızı anlatacaksın’ derdi. Onun emeğiyle bugünlere geldik. Onun adının böyle bir günde, bu sokakta ölümsüzleştirilmesi, benim için bugünü en anlamlı Dünya Romanlar Günü yaptı. Cumhur Ağabeyi yaşattığı için belediye başkanımız Abdül Batur’a teşekkür ediyorum.”

--

Editör: Haber Merkezi