Bornova Belediyesi, dezavantajlı  vatandaşlar için de bir çok proje hayata geçiriyor. Down Senromlu çocukların çalıştığı “+1 Down Kafe”, Engelsiz Yaşam Merkezi içinde bulunan “Engelsiz Kafe” ile Çölyak hastaları ve PKU’lu (Fenilketonüri) çocuklar için hayata geçirdiği “Diyet Kafe”  bu projelerden bazıları.
Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi içinde bulunan Diyet Kafe çölyak ve fenilketonürili bireylerin buluşma noktası oldu. Yenilenen  menüsü ile hizmet veren kafe çocuklar için düzenlenen farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Özel üretilen glutensiz, düşük protenli
kurabiye, pizza, salata ve pasta gibi ürünlerin satışının yapıldığı kafede yeni yıl partisi ve doğum günü partileri de düzenleniyor.  Kafe içinde çocuklar için ayrılmış oyun alanı da bulunuyor. İstediklerini rahatça yiyebilen çocuklar gönüllerince eğleniyor.
Kafenin menüsünde ise çeşittli salataların yanında çölyak hastaları için glutensiz kuru pasta, yaş pasta, pizza, hamburger, börek gibi ürünler ile glutensiz ekmek eşliğinde kahvaltı tabağı yer alıyor. PKU hastaları için de düşük protenli kek, kahvaltı tabağı, tatlı tuzlu kurabiye ve pizza gibi ürün seçenekleri bulunuyor.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçede yaşayan herkesin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, 'Down Kafe, Diyet Kafe ve Çınar Kafemizde özel kesimlere hizmet veriyoruz.  Çölyak ve PKU hastaları özel diyetleri dışında hiçbir şey tüketemiyor. Onlara hizmet verecek hemen hiçbir yer yok. Biz de bu açığı kapatıyoruz. Dramalılar Köşkü’ndeki bu kafemiz önemli ve yaşamsal bir eksikliği gideriyor' dedi.

Editör: Haber Merkezi