Buca Belediyesi, atıl durumda olan alanların ve pazar yerlerinin sportif faaliyete açılması amacıyla başlattığı “Haftada bir gün değil, her gün yaşayan Pazar alanı” projesini Ova Kapalı Pazaryeri ile sürdürüyor. Fırat, Göksu ve Yeşilbağlar Mahallelerinin yararlanacağı Ova Çok Amaçlı Kapalı Pazaryeri’nin inşası 4.368 metrekare alanda devam ediyor.

Toplam 310 pazar tezgahı, 50 araçlık otopark, zabıta amirliği, depo, mescit, wc ve bebek bakım odasının yer alacağı Ova Kapalı Pazaryeri'nde sportif alanlar ve yürüyüş yolunun yanı sıra çocuklar için Pırlanta Merkezi de inşa ediliyor.

Ova Çok Amaçlı Kapalı pazaryeri inşa çalışmalarını inceleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bölge halkına verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Pazaryeri inşaatında sona yaklaştıklarını ifade eden Başkan Piriştina, “Biz bu bölgemize söz vermiştik. İnşaatın neredeyse sonuna geldik. Kasım’ın 10’u gibi tamamlayacağız. Aslında Fırat Mahallemizdeyiz ama burası Yeşilbağlar ve Göksu’ ya da hizmet edecek. Üç mahallenin sakinleri buradan alışveriş yapabilecek. Bu bölgeden bizden bir de pırlanta merkezi talebi vardı. Ova Kapalı Pazaryeri projemiz ile bölgenin hem kreş, hem de kapalı Pazar alanı ihtiyacını aynı anda gidermiş olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi