Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ömrünün son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği tarihi köşkü rehber eşliğinde gezen yaklaşık 60 ilkokul öğrencisi, ziyarette duygu dolu anlar yaşadı.

DUYGU DOLU MESAJLAR

Atatürk, Zübeyde Hanım ve Latife Hanım'ın balmumu heykellerini, Zübeyde Hanım´ın son günlerini geçirdiği odasını, Latife Hanım´ın çalışma odasını ve o dönemde kullanılan eşyaları yakından görme şansı bulan öğrenciler, daha sonra köşkün bahçesindeki Atatürk Fotoğrafları Sergisi’ni gezdi. Karşıyaka Belediyesi tarafından, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılı anısına hazırlanan videonun çekimlerinde de rol alan çocuklar, Atatürk’e dair düşünce ve duygularını “Yolunda yürümekten asla yorulmayacağız”, “Senin yolun bizim yolumuz”, “Seni çok ama çok özledik” ve “Rahat uyu Atam” sözleriyle dile getirdi.

TARİH KOKAN KÖŞK

Ulu Önder Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın ailesine ait olan Karşıyaka’daki tarihi köşk; 2008 yılında ‘anı evi’ olarak ziyarete açıldı, 2016 yılında da ‘özel müze’ olarak tescillendi. Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Latife Hanım Köşkü Anı Evi Özel Müzesi’nde; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından hazırlanan; Atatürk, Zübeyde Hanım ve Latife Hanım’ın balmumu heykelleri ile o döneme ait olan, satın alma ve bağış yoluyla edinilen eşyalar yer alıyor. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen müzeye, 0232 381 43 11 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

Editör: Haber Merkezi