Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin "İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası", Bergama Kültür Merkezi BerKM'de konser verdi.

Bergama Belediyesi'nin daveti üzerine 90 kişilik kadrosuyla sahne alan orkestranın Ramazan Albayrak şefliğinde verdiği konseri CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve çocuklarında aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi izledi. Yerli eserlerin yanı sıra dünyaca ünlü klasik müzik bestecilerinin eserlerini de seslendiren Çocuk Senfoni Orkestrası, konser sonunda izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Konser sonrası sahneye çıkan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç çocukları teker teker kutladı. Katımlarından dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a ise üzerinde Bergama Akropol'ünü betimleyen parşömenden yapılmış bir tablo hediye etti. Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Gönenç, "Konseri beğenerek, coşkuyla ve duygulanarak izledim. Ülkenin böyle sıkıntılı günlerinde bu çocuklar bizim umudumuzu yeşerttiler. Böyle şeylerle hayatın nasıl değişebileceğini, nasıl güzelleşebileceğini gördük. Bu umutların yeşermesinde büyük emeği olan başta Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

800 KİŞİLİK DEV ORKESTRA OLMA YOLUNDAYIZ
Başkan Gönenç'in ardından söz alan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, "Bizim bu orkestrada 400 çocuğumuz var. Ancak koromuza daha çok çocuk katılmak istediği için yeni bir girişimde bulunduk. Şimdi 400 çocuğumuzu daha alarak Türkiye'de dev bir orkestra olacağız. 800 çocuğumuzla yolumuza devam edeceğiz. Tabii enstrümanlar çok maliyetli bir iş. Ancak çoğu yerde kömür, yiyecek yardımı yapılır ama Eskişehir'de halkımız enstrüman bağışı yapmaya başladı. Çünkü şöyle bir sloganla yola çıktık, bir enstrüman, bir çocuğumuzu kurtarır" dedi.

Editör: Haber Merkezi