Protokolü Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Yönetim kurulu Başkanı Figen Özbek, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Nişli ve yönetim kurulu üyeleri imzaladı.

Protokol çerçevesinde Urla Belediyesi, Koruncuk Vakfı tarafından Barbaros Köyünde inşası devam eden ve ülkemizdeki 2. Çocuk köyü olacak olan Koruncukköy Urla’nın destekçisi olacak. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Koruncukköy Urla’da yaşayacak olan çocukların eğitim ve kurs ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirterek dezavantajlı grupta yer alan kadınlara ve çocuklara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Urla Belediyesi ve Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı arasında düzenlenen protokolde dezavantajlı durumdaki çocuklar ve gençlere yararlı bilgi beceri kazandırmak bireylerin yeteneklerinin geliştirmesinde ve eğitim bilincinin yükselmesinde katkıda bulunmak bedensel, ruhsal ve zihinsel yönden sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak, yaşam şartlarının iyileştirilmesi, eğitim, spor, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemek, sosyal destek, hizmet ve istihdamın geliştirilmesi için işbirliği yapıldı.

Bu protokol çerçevesinde Urla ilçesinde öncelikle çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere yaşam alanları oluşturacak projeler yapılacak. 

Editör: Haber Merkezi