Konak ailesini buluşturan davette konuklarını kapıda karşılayan Başkan Pekdaş, iftar saatine kadar masaları dolaşarak misafirlerle sohbet etti. Katılımın yoğun olduğu iftarda okunan ezanın ardından davetliler hep birlikte oruç açtı.

İftar sonrası konuşan Başkan Pekdaş, Ramazan ayının son günlerine girildiğini belirterek; “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu zor günleri mutluluk dolu, huzur dolu, umut dolu günler haline getirmek için hem mahallelerimizde hem de Kütahya’nın Şaphane ve Mardin’in Artuklu belediyelerinde iftar sofraları kurduk. İzmir’in sıcaklığını, mutluluğunu, huzurunu ve bereketini buralara götürdük. Çok da güzel oldu. Bugünkü soframızda da Konak ailesi olarak bir araya gelelim, bu mutluluğu birlikte yaşayalım istedik. Davetimize katılan herkese teşekkür ediyor, Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum" dedi.

Konak Belediyesi’nin geleneksel iftar yemeğinde aynı gün vefat eden Çankaya Mahalle Muhtarı Metin Bekar da anıldı. Kanser hastası olan Bekar’ın ölümünün kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Başkan Pekdaş, “Nurlar içinde yatsın. Ailesine ve muhtar arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsunö diye konuştu. Amansız hastalığa yenik düşen Çankaya Muhtarı Bekar için iftarın yapıldığı alanda bir anı köşesi kuruldu. Bekar’ın resminin de yer aldığı anı köşesinde yer alan deftere Başkan Pekdaş ve davetliler düşüncelerini yazdı.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi