Çiğlili kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen İzmir turuna katılıyorlar. Kenti tanımak amacıyla keyifli bir yolculuğa çıkan kadınlar, sabah erken saatte buluşuyorlar. Aynı zamanda sosyalleşme ortamının sağlandığı kent gezileri haftada iki kez düzenleniyor. Bugüne kadar yapılan gezilere 26 mahalleden bin 400 kadın katıldı.

Ortalama 350 kişinin katıldığı gezilerde kadınlar önce Atatürk Evi ve Müzesi’ni geziyorlar. Ardından İnciraltı Kent Ormanı’na giden kadınlar Üçkuyular Vapur İskelesi’nden bindikleri vapurla İzmir Körfezinde birkaç saat eğlenceli dakikalar geçiriyorlar. Gezilerde kadınlara Çiğli Belediye başkanı Hasan Arslan’ın eşi Ergül Arslan ile belediye halkla ilişkiler müdürlüğü personeli de eşlik ediyor. Yapılan son gezide de kadınlar doya doya keyifli bir gün geçirdiler. Geziler için hiçbir ücret talep edilmezken, kadınlar İzmir’de yaşayıp da daha önce deneyimleyemedikleri bir günün mutluluğunu yaşadı.

Çiğlili kadınları evlerinden çıkararak, sosyalleşebilecekleri ortamlar hazırladıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, gezilerin büyük ilgi gördüğünü söyledi. İzmir kent kültürü ve tarihi alanların en azından bir bölümünü Çiğlili kadınlara gösterebildiklerini belirten Başkan Hasan Arslan, "İzmir Büyükşehir Belediyemize kadınlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten kadınlarımız için önemli bir hizmet. Rutin yaşamlarının dışında bir ortam sunmaya özen gösteriyoruz. Kadınlarımız çok mutlu" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi