Çiğli Belediyesi'nin güzel sanatlar kurslarını tamamlayan üç kursiyer, girdikleri yetenek sınavlarından başarı ile çıktı. Kursiyerden iki çocuk annesi Demet Aksu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü sınavını birincilikle kazandı. Yine kursiyerlerden Ayşe Elif Duyu ise aynı fakültenin Geleneksel Türk El Sanatları Halı, Kilim ve eski Kumaş Desenleri Bölümü'nü kazandı. Belediye kursiyerlerinden Ece Bakır da girdiği Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim - İş Öğretmenliği sınavını başarıyla kazandı.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, sınavları kazanan kursiyerleri eğitmenleri Martıgül Kalkan ile birlikte tebrik etti. Kursiyerlere başarı belgesi takdim eden Başkan Hasan Arslan, çok daha fazla sayıda başarılı gencin yetişmesini amaçladıklarını söyledi. Sanat ve el beceri kurslarının kış dönemi kayıtlarının başladığını ve ekim ayında derslerin başlayacağını ifade eden Başkan Arslan, verilen kaliteli eğitim sayesinde gençlerin başarıyla sınavları kazandıklarına dikkat çekti.

Başkan Arslan, "Biz Çiğli'de güzel işler yapıyoruz. Sanata önem veriyoruz. Çeşitli branşlarda açtığımız sanat kurslarına yüzlerce kursiyer katılıyor. Bazıları üniversitelerin yetenek sınavlarına girerek başarılar elde ediyorlar. Onların bu başarıları bizleri hem motive ediyor hem de mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi