Çiğli Belediyesi “Zafer, Barış ve Kurtuluş” etkinlikleri Gazeteci – Araştırmacı Yazar Yaşar Aksoy’un “Kurtuluş Savaşının 100. Yılı Anısına 26 Ağustos’tan 9 Eylül’e” söyleşisi ile başladı. Ardından sahne alan halk müziğinin sevilen sanatçısı Yunus Kırılmış, Büyük Taarruz ve seferberlik türküleri ile hoş bir gece yaşattı.

Çiğli Belediyesi tarafından, Büyük Taarruz, İzmir'in Kurtuluşu ve Dünya Barış Günü kapsamında 26 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen "Zafer, Barış ve Kurtuluş" etkinlikleri kapsamında Araştırmacı – Yazar Yaşar Aksoy Büyük Taarruz sürecini anlattı. Kültür, sanat ve düşün alanından sanatçı, yazar ve araştırmacıların Çiğli’de buluştuğu etkinlikte Yaşar Aksoy 26 Ağustos’ta başlayan, Büyük Taarruz ile devam eden ve 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu ile sona eren konuşmasında tarihi birçok anıyı anlattı.

Daha sonra sahne alan halk müziğinin sevilen sanatçısı Yunus Kırılmış, Büyük Taarruz ve seferberlik türküleri ile hoş bir gece yaşattı. Kurtuluş mücadelesi sırasında ve sonrasında bestelenmiş Anadolu’daki sevilen türküleri seslendiren Yunus Kırılmış salondakilerden bol alkış aldı.


 

Editör: Haber Merkezi