ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli tramvay hattı ihalesini kazanan Nurol İnşaat Genel Müdürü Nurettin Akdeniz ile Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek tramvay hattının sözleşmesini imzaladı. Kültürpark İzmir Sanat Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan İBB Başkanı Tunç Soyer, yaptığı konuşmada “2023’te hizmete girmesini planladığımız Çiğli Tramvayı İzmir’in refahını artırma hedefimizde önemli bir kilometre taşı olacaktır. Çiğli ve tüm İzmir’e hayırlı olsun" dedi.

“ÇİĞLİ TRAMVAYINI HAYATA GEÇİRMEKTEN ONUR DUYUYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok büyük bir heyecan içinde olduklarını, İzmir halkına verdikleri söz olan Çiğli Tramvayı’nı hayata geçirmekten büyük onur duyduklarını belirtti. Başkan Soyer, “İhale için altı firma teklif verdi. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif veren Nurol İnşaat, ihaleyi kazandı. 414 182 bin 814 lira bedel üzerinden sözleşmesi gerçekleşen Çiğli Tramvayı yapım işinde yer tesliminin ardından çalışmalar başlayacak. 2 yıl içerisinde bitmesini öngördüğümüz Çiğli tramvayı, Karşıyaka Tramvayı'nın devamı niteliğinde olacak. 15 duraktan oluşacak. Karşıyaka Çevreyolu istasyonundan başlayacak olan bu hat bağlantı köprüsü ile Çiğli istasyon altı Mahallesine bağlanacak. Bu güzergahta yaya ve bisiklet yolları bulunacak. Karşıyaka Tramvayı'nın yapım esnasında mülkiyet proplemleri nedeniyle yapılamayan Ataşehir, Mavişehir İZBAN hattı proje ile birlikte yapılacak. İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan Buca metrosu, yapımı devam eden Narlıdere metrosu, proje çalışması devam eden Karabağlar-Gaziemir metrosu ve bugün bizleri bir araya getiren Çiğli Tramvayı gibi projelerimiz ile İzmir’i demir ağlarla örmeyi sürdürüyoruz. Güvenli ve konforlu toplu taşımayı amaçlayan bu projelerimiz, İzmir ulaşımını önemli ölçüde rahatlatacak" dedi.

“ERKEN BİR SÜREÇTE PROJEYİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Nurol İnşaat Genel Müdürü Nurettin Akdeniz, tramvay yapım sürecinin 2 yıl olduğunu ama daha erken bir süreçte projeyi tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Akdeniz, 12 km uzunluğunda, 15 istasyondan oluşan tramvay hattı 500 metrelik çevreyolunun tramvay viyadükü ile geçişi ve elektromekanik işlerin de bu kapsamda olduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi