Çiğli Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü, Cumhuriyetin ilan edildiği 1923 yılına istinaden saat 19.23'de Ataşehir Mahallesinde bulunan Akvaryum Kafe'nin önünden başladı. Çiğli halkının ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle eşlik ettiği fener alayı yürüyüşüne Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İyi Parti Çiğli İlçe Başkanı Hasan Şahin, gaziler, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Çiğli Belediyespor Kulübü sporcuları, Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi öğrencileri ile binlerce Çiğlili katıldı.

BÜYÜK COŞKU

Çiğli Cumhuriyet alanında sona eren kortej yürüyüşü boyunca vatandaşlar balkonlarında ellerinde salladıkları Türk bayraklarıyla korteje eşlik ettiler. Kortej yürüyüşü sırasında bando çaldığı marşlarla Cumhuriyet kutlamalarının coşkusuna coşku katarken, tahta bacak, poi, jonklör ve tek teker bisiklet gösterileri de yürüyüşe renk kattı. Kortej yürüyüşü Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda 8 yaşındaki Kazım Zeybek Şenol’un zeybek gösterisi ve Utku Gümrükçü’nün konuşmasıyla sona erdi.

CUMHURİYET AŞKI HEP İLERİYE GİTTİ

Coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Utku Gümrükçü, “Neredeyse 100 yıl oldu ama Türkiye’nin, İzmir’in ve Çiğli’nin Cumhuriyet aşkı bir adım geri gitmedi. Hep ileriye gitti. Bu akşam Çiğli’de bir tarih yazıldı. Bu yürüyüşe büyük katılım sağlandı. Çiğli halkı Cumhuriyete bağlılığın tarihini yazdı. Kurtuluş Savaşının ruhuna gazilerimiz ile birlikte sahip çıkıldı. Atatürk’e bağlılık dosta düşmana gösterildi. Bir sloganımız vardı bizim, “Çiğli cumhuriyeti seviyor” diye, bizim şimdi bunu “Çiğli Cumhuriyeti çok ama çok seviyor” diye değiştirmemiz gerekiyor” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi